Billede af Ditte Amund Basballe
20102023

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forsknings- og udviklingsområder

Min primære forskningsinteresse ligger inden for teknologiforståelse og digitale designprocesser.  Nærmere bestemt forskning i digitale teknologiers mulighedsrum, konsekvenser og udviklingspotentialer, og de designprocesser, der ligger bag design af teknologier.

Jeg er cand.mag., ph.d. i informationsvidenskab (videnskaben om mennesker, samfund og digitale teknologiers samspil) og har dermed en dyb teoretisk og forskningsbaseret viden om metoder og teorier til at forstå og undersøge konsekvenserne af de digitale teknologier. Jeg har tilmed stor praksiserfaring med hvordan man arbejder med kompleks problemløsning, hvordan man konstruerer teknologi med fokus på brugerens behov, og hvordan man i samarbejde med andre/eksterne partnere, tackler komplekse, it-mæssige og organisatoriske problemstillinger og skaber forandringer.

Min forskningstilgang er eksperimentel og udforskende. Denne tilgang kendes i det internationale designforskningsmiljø som Research through Design (RtD). RtD er en tilgang til udførelse af videnskabelig forskning, der anvender metoder, praksis og processer fra designpraksis med intention om at generere ny viden. Jeg har udfoldet mine tanker om RtD i de to publikationer: Dynamics of Research through Design (Basballe og Halskov 2012) og ‘Emergent boundary objects and boundary zones in collaborative design research projects’ (Dalsgaard et.al 2014).

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Informationsvidenskab, ph.d., Aarhus Universitet

Ansættelser

Specialkonsulent

Emneord

  • digitalisering
  • Teknologiforståelse
  • Makerspaces
  • Professionsinformatik
  • informationsvidenskab
  • Læring, pædagogik og undervisning

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Ditte Amund Basballe er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler