Intet billede af Frank Jensen

Frank Jensen

Lærer, Cand. Pæd. biologi Lektor i naturfag

1996 …2023

Publikationer pr. år

Personlig profil

Kompetencer

CV Frank Jensen

  • Læreruddannet fra Kolding Seminarium 1985
  • Undervist på Nr. Åby kommuneskole fra 1985-2001
  • Regional konsulent på Fyn I den nye folkeskolelov for undervisningsministeriet fra 1994-1997
  • Ansat som timelærer og koordinator på naturfagsområdet på Danmarks Lærerhøjskole DLH i Odense fra 1994, med ansvar for efter-videreuddannelse af lærere i grundskolen. Tovholder og underviser på Muvin-projektet fra 1994-96 et projekt under Nordisk ministerråd i DLH-regi. Herefter fast underviser og koordinator- frem til i dag hvor efter-videreuddannelsen er overgået til professionshøjskolerne her UCL.
  • 2001- Ansat som underviser på læreruddannelsen på UCL i Odense med undervisning i fagene natur/teknologi og biologi og hvor jeg bland andet har været tilknyttet Videnscenteret ”Læremiddel DK”.
  • 2 Koordinator for UCL læreruddannelsen og deltager i udviklingsgruppen for Nafa-projektet 2021-Cand- Pæd. Biologi 2004.
  • Lektorkvalificeret 2007 biologi og natur/teknologi
  • Siden 2013 medlem af den nationale faggruppe i Natur/teknologi og faggruppeleder af denne siden 2020. Herefter som faggruppeleder også deltager i ministeriets faggruppe for faget natur/teknologi som repræsentant for de danske professionshøjskoler.
  • Censorformand for faget biologi i læreruddannelsen siden 2013.

Fra 1995 og til i dag har jeg endvidere arbejdet som redaktør og forfatter og udarbejdet læremidler til grundskolen for forskellige forlag.

Undervisningsmaterialer til natur/teknikfaget. Først for ”Gad og Grafisk”, det senere Alinea, og kort efter for Geografforlaget. Hos Geografforlaget redaktør for natur/teknik-området (grundbogsmaterialer, temabøger, videofilm mm) og blev gennem dette arbejde involveret i arbejdet med den nye teknologi, IT.  Jeg har deltaget i ”Banebryderprojektet”, ministeriets første store satsning med henblik på udvikling af fremtidens undervisningsmaterialer, et satsningsprojekt til 11 millioner kroner. Dette arbejde resulterede i, at jeg blev ansat på halv tid i selskabet ”Skolemedia”. Her arbejde jeg i tre år med udvikling af digitale undervisningsmaterialer og implementeringen af disse gennem blandt andet deltagelse som konsulent i adskillige ITMF-projekter.  Jeg har i dette arbejde været med til at udvikle den platform og pædagogiske tænkning, der lå bag ”Skolemedia”´s projekter. En tænkning, der tager udgangspunkt i, at de enkelte materialer er en arena for læring, hvor den enkelte elev er med til at sammensætte lige netop det undervisningsforløb, som passer til ham/hende. I udgivelser som ”Den digitale slæderejse”, hvor eleverne fulgte Kronprins Frederiks tur rundt om Nordgrønland i anledning af Siriuspatruljens 50 års fødselsdag og ”90 Grader syd”, hvor jeg havde direkte kontakt til to danske eventyrere, medens de gik til Sydpolen på ski, hvilket kunne sendes ”live” ud til eleverne, havde jeg mulighed for at eksperimentere med en aktuel og meget nærværende undervisning gennem dette nye medie. Endvidere har jeg været med til at udvikle et stort projekt for undervisningsministeriet i ITIF-regi. Et undervisningsmateriale til natur/teknik i 5-6. klasse om forskning og forskningsformidling kaldet ”Forskerland”.  Materialet udvikledes i samarbejde med Gyldendal Web.

Senest har jeg fungeret som faglig redaktør og forfatter for Gyldendal. Dels for deres nye store satsning på naturfagsområdet ”Verdens naturfag” biologidelen for 9. klasse og senest for deres webdel af biologiportalen. Derudover har jeg i samarbejde med Docent og forskningsleder på NAFA-projektet Martin Krabbe Silassen udgivet bogen ”Overgange i naturfag” et materiale til brug i Natur/teknologi 5-6 klasse og fagene biologi, geografi og fysik/kemi i 7 klasse.

 

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Biologi - naturfag, Cand pæd. biologi, Læreruddannelsen Odense

1 jan. 2001 → …

Dimissionsdato: 2 sep. 2004

Lærer, biologi og idræt, Kolding Seminarium

15 aug. 19811 jul. 1985

Dimissionsdato: 5 jul. 1985

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller