Billede af Grete Dolmer
20102023

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Præsentation

Jeg er uddannet Cand. Mag i Nordisk Sprog og Litteratur og Religionsvidenskab ved Aarhus Universitet. Siden 2002 har jeg været ansat i Læreruddannelsen, først som timelærer ved Læreruddannelsen i Aarhus, siden 2003-2006 som adjunkt i dansk ved Læreruddannelsen i Jelling, efterfølgende fra 2006-2008 som adjunkt ved UCN, Læreruddannelsen i Aalborg, og siden 2008 har jeg været ansat først som adjunkt og derefter som lektor i dansk ved VIA UC, Læreruddannelsen i Aarhus.

Som lektor i dansk har jeg varetaget undervisning og vejledning i dansk i grunduddannelsen og  i Efter- og videreuddannelsen særligt inden for læsning og læsevejledning på Pædagogisk Diplomuddannelse. Sideløbende med mine undervisningsopgaver har jeg været engageret i to følgeforskningsprojekter om Studieaktivitetsmodellen og Feedback samt en række Forskning- og udviklingsopgaver i tilknytning til grundskolens mellem- og sluttrin inden for områder som multimodale tekster, læseforståelse, skrivning, skriveudvikling og dysleksi. Aktuelt er jeg engageret som forskningsmedarbejder i Textperformers et nordisk forksningsprojekt om systematisk og intensiv brug af teknologi (AT) kan påvirke skrivestrategier og tekstfremstilling hos elever med dysleksi. Projektets formål er også at undersøge hvilke sammenhænge, der er mellem oplæring af elevers brug af læse- og skriveteknologi og deres selfefficacy.

Undervisningsoplysninger:

Pædagogisk Diplomuddannelse Læsevejledning i grundskolen modul 2 samt Undervisning i Læsning og/eller Matematik modul 3, 4, 5, 6

 

Arbejdsområder

Læreruddannelsen, dansk aldersspecialisering rettet mod mellemtrin og udskoling

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Dansk, Lektoranmodning, VIA University College

… → 25 maj 2010

Cand. Mag. i Nordisk Sprog og Litteratur og Religionsvidenskab som sidefag, Aarhus Universitet

19942002

Ansættelser

Lektor i dansk, VIA, Læreruddannelssen Aarhus

12 aug. 2008 → …

Adjunkt i dansk, Professionshøjskolen UCN

1 aug. 200631 jul. 2008

Adjunkt i dansk, Læreruddannelsen i Jelling

5 aug. 200331 jul. 2006

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Grete Dolmer er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler