Intet billede af Hilde Ulvseth

Hilde Ulvseth

Adjunkt, Ph.d.

20112020

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Præsentation

Hilde Ulvseth er uddannet cand. pæd. i pædagogisk sociologi fra Aarhus universitet, DPU.

Hilde Ulvseth har forskningserfaring inden for kvalitativ samt mixed methods forskning. Hendes forskning er hovedsagligt fokuseret inden for grundskoleområdet, hvor de primære temaer er inklusion/eksklusion, engagement, motivation, elevers trivsel, elevinnddragelse, undervisningsdifferentiering og specialpædagogik.

Hilde Ulvseth forsvarede i februar 2020 sin ph.d.-afhandling "Engagerende undervisning - set i et elevperspektiv". Hun har skrevet sin ph.d.-afhandling i et samarbejde mellem Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet og KP.

Der arbejdes gennem afhandlingen med en genbeskrivelse af engagementsbegrebet med udgangspunkt i Niklas Luhmanns systemteori. Undersøgelsen har et mixed methods design med udgangspunkt i elevperspektivet. Afhandlingen udarbejder ud fra elevperpsektivet bud på engagerende undervisning og forsøger samtidig at nuancere forståelsen af elevers deltagelse og engagement.

Hilde har undervisningserfaring inden for (special)pædagogik, pædagogisk sociologi og didaktik. Hun har undervist og vejledt henholdsvis lærer-, kandidat- og masterstuderende. 

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Danmarks Pædagogiske Universitet

Dimissionsdato: 1 dec. 2010

Højvangseminariet

Dimissionsdato: 29 feb. 2008

Ansættelser

Videnskabelig assistent, Danmarks Pædagogiske Universitet

20182019

Ph.d.-studerende, Danmarks Pædagogiske Universitet

20142018

Videnskabelig assistent, Danmarks Pædagogiske Universitet

20112013
Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.