Billede af Jens Flemming Pietras

Jens Flemming Pietras

Historielektor - historiedidaktiker

20112023

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forsknings- og udviklingsområder

Mit primære forsknings- og udviklingsområde har i alle årene været historie i grundskolen og historiedidaktik.

Jeg har i samarbejde med min kollega Jens Aage Poulsen fra UCL - Historielab.dk skrevet en grundlæggende historiedidaktik til lærerudannelsen: "Historiedidaktik mellem teori og prakis", Hans Reitzels forlag 2016.

Jeg udvikler i øjeblikket projekter til grundkolen i historie, herunder projekter om begynderundervisning og lokalhistorie.

Næste projekt bliver udviklingen af et læremiddel om dansk middelalder og Absalon.

Arbejdsområder

Jeg er oprindeligt uddannet folkeskolelærer fra Holbæk Seminarium 1983. Jeg var i en ca. 10-årig periode folkeskolelærer på 3 folkeskoler på Sjælland indtil jeg 1994 blev ansat på Holbæk semianrium. Jeg er cand. phil. i historie fra KU 1995. Jeg var i perioden 1995-2011 fastansat på Holbæk seminarium - i perioden 1995-99 som adjunkt og fra 1999 som lektor. I perioden 2011-2013 var jeg fagredaktør på Historiefaget hos Clio Online samt tilknyttet Zahles lærerseminarium. I 2013 vendte jeg tilbage til læreruddannelsen - nu i Roskilde. Mit primære område har i alle årene været historie og historiedidaktik. 

  


Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Ansættelser

2011-2013 Clio Online - fagredaktør på Historiefaget

Samarbejde med Historielab.dk i Jelling 2017- - projektudvikling, herunder projektet "Historier om dit sted" og undervisning i projektet "Sammen om historie"

Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning
  • Historiedidaktik