Publikationer pr. år
Publikationer pr. år
cand.scient.soc
Publikationer pr. år
Jesper Lilhauge Læborg har igennem mange år arbejdet med evaluering og undersøgelser samt med implementering og herunder ledelse af implementeringsindsatser.
Jesper har arbejdet som evaluator på såvel interne og eksterne projekter inden for folkeskoleområdet samt evaluering af undervisningsforløb på UCN. Han har erfaring som tovholder og evaluator på en række nationale og kommunale projekter. Samtidig med hans evalueringsarbejde har han undervist på det pædagogiske diplom modul ”Evaluering og Evalueringskompetence”.
Jesper har derudover arbejdet som proceskonsulent på en lang række implementeringsprocesser i forhold til strategier og projekter såvel internt og eksternt bl.a. for undervisere på UCN Business, Børn & Unge Sekretariat Viborg Kommune, Center for Dagtilbud Frederikshavn Kommune, Dagtilbud Brønderslev Kommune, VUC&hf Nordjylland samt Center for Kultur og Borgerservice Frederikshavn Kommune. Samtidig underviser han på Diplom i ledelse "Ledelse af implementering" og akademiuddannlesen i offentlig forvaltning og administration "Analyse og metoder".
2015 - Jesper har medvirket til at udvikle og evaluere en række projekter inden for uddannelsesområdet. Han har bl.a. været konsulent på et kompetenceudviklingsprojekt på Hørby Efterskole i samarbejde med Efterskoleforeningen og professor Per Schultz Jørgensen. Formålet med projektet på Hørby Efterskole er at skabe en efterskolepædagogik, der imødekommer de udfordringer, som unge er stillet over for i dag.
2012 - 2014 I samarbejde med Produktionsskoleforeningen og Taleinstituttet i Aalborg Kommune har Jesper evalueret "Produktionsskoleprojektet", hvis formål er at videreudvikle undervisernes faglige kompetencer til at arbejde med den enkelte elevs udvikling af faglige, sociale og kognitive kompetencer og potentialer.
2008 – 2015 Jesper har været tovholder på en række store kvalitative og kvantitative brugerundersøgelser og evalueringer inden for børne- og ungeområdet for bl.a. Esbjerg, Vejle, Billund, Frederikshavn og Fredericia Kommune. Jesper har bl.a. været tovholder på et projekt for de fire sønderjyske kommuner Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa samt Fanø Kommune, som i fællesskab gennemførte en ungeprofilundersøgelse med fokus på sundhed og trivsel, hvor i alt 5.915 unge fra 7., 9. og 10. årgang samt 1. årgang på ungdomsuddannelserne deltog.I hans arbejde med forskellige undersøgelser og evalueringer har Jesper varetaget mange forskellige opgaver lige fra planlægning og gennemførelse af undersøgelser til analyse og formidling af resultater.
Proceskonsulent
Jesper har med udgangspunkt I DISSK-redskabet arbejdet som proceskonsulent på en lang række strategier og projekter såvel internt og eksternt bl.a. for undervisere på UCN Business, Børn & Unge Sekretariat Viborg Kommune, Center for Dagtilbud Frederikshavn Kommune, VUC&hf Nordjylland samt Center for Kultur og Borgerservice Frederikshavn Kommune.
2021-2023: evaluering af sektorprojektet ”Fagene i bevægelse”
Jesper har været en af de primære kræfter i udvikling af evalueringsdesignet og den efterfølgende gennemførelse af evalueringen af sektorprojektet ”Fagene i bevægelse”. Formålet med projektet er at sikre lokal kapacitetsopbygning ude i folkeskolerne omkring arbejdet med bevægelse i skoledagen via kompetenceudvikling og understøttelse af lokale udviklingsprocesser i kommuner og på skoler samt national videndeling.
2020-2022: Kvalitetssikring af sektorprojektet ”Stærke Naturfaglige Læringsfællesskaber”
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) har bedt professionshøjskolerne om at beskrive, hvordan UC-sektoren kan bidrage til naturvidenskabsstrategiens mål om målrettet og løbende fagligt løft af naturfagslærere i grundskolen, hvilket er udmundet i sektorprojektet ”Stærke Naturfaglige Læringsfællesskaber”. Fokus i projektet har været at udvikle en række målrettede kompetenceudviklingsforløb til lærere i natur/teknologi i indskoling og på mellemtrinnet og biologi, fysik/kemi og geografi i udskolingen. Her har Jesper deltaget som en del af det kvalitetssikringsteam, der har skulle følge projektet og sikre løbende, systematisk kvalitetssikring. Kvalitetssikringen har i dette projekt omhandlet en løbende, formativ tilgang, hvor der gives sparring og rådgivning til udviklerteamet ift. det udviklede materiales relevans og anvendelighed ude i praksis.
2019-20 Kompetenceforløbet ” Ledelse af læring – pædagogisk, didaktisk og datainformeret ledelse”
Kompetenceforløbet Ledelse af læring, Pædagogisk, didaktisk og datainformeret ledelse er en prototype på et overbygningsmodul på diplomuddannelsen. Det er udviklet i samarbejde med de nordjydske skoleforvaltninger med det overordnede formål at styrke kapaciteten på de nordjydske skoler med udgangspunkt i ”Ny national skolelederuddannelse”. For at gøre sikre et fokus på praksis blev der i forbindelse med opstarten og efter endt kompetenceforløb foretaget en situationsanalyse vha. et spørgeskema. Situationsanalysen skulle afdække deltagernes praktiske problemstillinger, hvilket efterfølgende indgik som afsæt for udvikling af læringsdesignet og undervejs i forløbet i forbindelse med modulets tematikker. I den opsamlende situationsanalyse efter endt forløb var fokus på deltagernes udvikling både i forbindelse med forløbet, men også ift. den fremadrettet udvikling for deltagerne I deres egen organisation.
2017-2020: Evaluering af projektet ”Kultur på tværs”
Jesper har været en af de primære kræfter i udviklingen og gennemførelsen af evalueringen af projektet ”Kultur på tværs”, hvis overordnet mål har været at integrere tosprogede kursister bedre i det danske uddannelsessystem. Projektets overordnede mål har både haft fokus på at kvalitetssikre og udvikle optagelsesprocessen til VUC, og på at udvikle undervisningen og tilrettelæggelsen didaktisk og pædagogisk i de almene fag, sådan at kursisterne får nemmere ved at gennemføre disse. Derudover har projektet haft et mål om at sikre gode overgange for tosprogede kursister både indenfor VUC og overgangene til uddannelse efter VUC med særligt fokus på erhvervsuddannelserne.
2018-19: Inkluderende læringsmiljøer Jammerbugt Kommune
Jammerbugt Kommune har gennemført et forløb, som skal medvirke til en kulturforandring hvis formål er at styrke skolernes arbejde med inklusionsindsatsen. I den forbindelse er der foretaget en kortlægning af arbejdet med inklusion på de ti deltagende skoler for på den baggrund at kunne designe et målrettet kompetenceudviklingsforløb. Kortlægningen har medvirket til at danne et repræsentativt overblik over nuværende kompetencer og arbejdsgange samt give et fremadrettet blik på, hvilke udviklingsbehov der ligger hos henholdsvis pædagogiske medarbejdere og ledere på de involverede skoler. Kortlægningen har endvidere haft til hensigt at bidrage til en bredere forankring af forløbet, da inddragelsen af pædagogiske medarbejdere og ledere tidligt i designfasen kan medvirke til øget medejerskab og motivation blandt de involverede aktører.
2017: Evaluering af Læringssamtaler
Baggrunden for evalueringen var et ønske fra skoleforvaltningen, Aalborg Kommune, om at inddrage medarbejderes og skolelederes stemmer og perspektiver, som grundlag for den videre kompetenceudvikling vedrørende Læringssamtaler på skoleområdet. På den måde er alle med til at pege på, hvad der skal til, for at læringssamtaler fortsat bliver en del af den daglige pædagogiske praksis. Evalueringen blev designet som en involverende evalueringsproces, hvor læringsvejledere sammen med de pædagogiske ledere var aktive i processen med at analysere, fortolke og anvende datamaterialet. Efterfølgende skulle den enkelte skoles pædagogiske leder og læringsvejleder være facilitator i udarbejdelsen af et lokalt læringsdesign for fortsættelsen af indsatsen vedr. Læringssamtaler på egen skole. Evalueringsdesignet lagde således op til, at processen for evaluering blev anvendt som Empowerment for både de pædagogiske lederes og læringsvejledernes rolle i arbejdet med data og evaluering. En samskabende proces, som skulle styrke erfaringen i arbejdet med evaluering og brugen af data på såvel skoleniveau som organisatorisk niveau.
Cand. Scient. Soc. , Aalborg Universitet
1 sep. 2001 → 1 jul. 2008
Dimissionsdato: 1 jul. 2008
Cand. Scient. Soc. , University of Oslo
1 aug. 2005 → 1 feb. 2006
Selvstændig, indehaver af konsulentfirmaet ”Lilhauge Svarrer”
1 nov. 2008 → 31 jul. 2015
Selvstændig konsulent
1 aug. 2008 → 31 jul. 2015
Publikation: Working paper/preprint › Working paper
Publikation: Ikke-skriftlig produktion › Podcast, musik- og lydproduktion › Formidling
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Formidling
Secher, L. (Projektleder), Vestergård, M. (Projektdeltager), Larsen, S. H. (Projektdeltager), Læborg, J. L. (Projektdeltager), Madsen, O. (Projektdeltager) & Davidsen, A. (Projektdeltager)
01/01/24 → 31/12/26
Projekter: Projekt › Udviklingsprojekt/ Innovation
Maksten, J. A. (Projektdeltager) & Læborg, J. L. (Projektdeltager)
02/08/21 → 30/06/23
Projekter: Projekt › Udviklingsprojekt/ Innovation
Læborg, J. L. (Projektleder)
01/03/17 → 01/09/17
Projekter: Projekt › Udviklingsprojekt/ Innovation
Kirkegaard, P. O. (Projektdeltager), Maksten, J. A. (Projektdeltager) & Læborg, J. L. (Projektdeltager)
01/09/15 → 01/07/16
Projekter: Projekt › Forskning
Haslam, T. L. (Konsulent) & Læborg, J. L. (Konsulent)
Aktivitet: Rådgivning - typer › Projektgennemførelse
Krohn, H. B. (Konsulent), Læborg, J. L. (Konsulent), Danø, T. (Projektleder), Jarl, L. (Projektleder) & Haslam, T. L. (Konsulent)
Aktivitet: Rådgivning - typer › Evalueringsopgave
Læborg, J. L. (Konsulent)
Aktivitet: Rådgivning - typer › Rådgivning
Læborg, J. L. (Konsulent)
Aktivitet: Rådgivning - typer › Rådgivning
Maksten, J. A. (Konsulent), Læborg, J. L. (Konsulent), Geisnæs, D. (Konsulent) & Munk, D. A. (Konsulent)
Aktivitet: Rådgivning - typer › Evalueringsopgave