Billede af Jon Fuglsang
20112018

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Præsentation

Lektor indenfor pædagogisk sociologi. Min særlige interesse er børn og unges madkultur, og hvordan denne formes i samspil mellem forældre og velfærdsstatelige institutioner. Meget af mit arbejde er indenfor rammen af madsociologi. Det indebærer et stærkt kendskab til hvordan professionsfaglige, såsom pædagoger og lærerer håndterer måltidsituationer i deres praksis. Mit mål igennem min forskning og undervisning er at kvalificere den professionelles rolle og forpligtigelser i forhold til unges madkultur, måltider, krops- og sundhedsopfattelser. Som ansat ved Ernæring og sundhedsuddannelsen er jeg desuden meget optaget af at belyse social ulighed i sundhed, mulighedsrum for at arbejde med FNs bæredygtighedmål og hvordan man kan arbejde med anbefalinger om en sund og varerieret kost i en pædagogisk praksis. Jeg underviser og forsker i den forbindelse i områder som udeliv, skolehaver og bålmad.  

Som del af mit arbejde på Københavns Professioneshøjskole har jeg en meget fremtrædende rolle i den offentelig debat om børn og unges madvaner og det pægagogiske måltid. Jeg er forfatter til undervisningsmateriale, fungerer som oplægsholder og optræder ugentligt med udtalelser eller debatindlæg i relation til samfundets rolle i forhold til unges mad og sundhedsadfærd. Har blandt andet været fast tilknyttet P1 morgen, Deadline og andre tv- og radioprogrammer hvor jeg som ekspert udtaler mig om udviklingen på området. 

Forsknings- og udviklingsområder

Forsker i hvordan daginstitutioner og skoler påvirker børn og unges identitetsdannelse i forhold til mad og sundhed. Har de seneste år beskæftiget mig indgående med børns og unges madkultur, det pædagogiske måltid og begrebet maddannelse. 

Arbejdsområder

Primære arbejdsområder:

Underviser i områder indenfor sociologi, pædagogik og læring. Har i 8 år været teamkoordiator for uddannelsens første studieår, det såkaldte basisår. Er meget optaget af studiestart og skabelsen af en stærk professionsfaglig identitet. Derudover ansvarlig for faget Udeliv og pædagogik. 

Vejleder indenfor mad og måltidssociologi, pædagogik og læring, unges måltidsvaner, mad og sundhedspædagogik.



Øvrige arbejdsområder:

Udover min rolle som fremtrædende debattør indenfor madkultur, pædagogik og læring, kostanbefalinger og forebyggelsespolitik, er jeg aktiv i en række ministerielle styre- og ekspertgrupper. 

- Anbefalinger om rammer om det gode måltid i skolen. (2020), Bæredygtig mad og sundhed, ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

-Klimaministeriets ekspertpanel, medlem af Adfærdseksperterpanelet ved Klimaministeriet, med fokus på børn og unges klimaadfærd. (2020) ved Energi-, Forsynings og klimaministeriets departement

-Bestyrelsesmedlem og næstformand i Dansk selskab for mad og læring, Rådet for sund mad. 

-Rammer for bedre måltider i skolen (2016) Fødevarestyrelsen 

- Censor pædagoguddannelsen, specialisering skole- og fritidspædagogik (2016- 

- Censor Pædagoguddannelsen Specialiering Dagtilbud. (2016-

 - Censor Københavns Universitet. Kandidatuddannelse i Integrated food studies

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Kandidat , Københavns Universitet

Dimissionsdato: 1 jan. 2009

Bachelor , Københavns Universitet

Dimissionsdato: 1 jan. 2006

Bachelor, Roskilde Universitet

Dimissionsdato: 1 jan. 2004

Student, Borupgaard Gymnasium

Dimissionsdato: 1 jan. 1999

High School eksamen, Kansas

Dimissionsdato: 1 jan. 1996

Ansættelser

Studievejleder/fuldmægtig, Københavns Universitet

2009 → …

Fuldmægtig (vikariat), Københavns Universitet

2009 → …

Underviser, UVM's vejlederuddannelse, Syddansk Universitet

2008 → …

Projektansættelse /Fuglsang Rådgivning, DR

2007 → …

Københavns Universitet

Emneord

  • ernæring
  • Læring, pædagogik og undervisning
  • Børn og unge