20082019

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forsknings- og udviklingsområder

Jonatan Leer er docent ved professionshøjskolen Absalon i mad-og turismeforskning.

Jonatan forsker i madkultur og har stor videnskabelig produktion inden for bl.a. det ny nordiske køkken, madpædagogik og forholdet mellem mad og køn publiceret i mere end 40 fagfællebedømte artikler i danske og internationale tidsskrifter såsom European Journal of Cultural Studies; Feminist Review; NOMA: International Journal of Masculinity Studies; Anthropology of Food, Food and Foodways; Food, Culture and Society; Journal of Aesthetics and Culture

Han har redigeret bøgerne Food and Media (Routledge 2016) Perspektiver på Smag (2017) og er forfatter til bøgerne Ma(d)skulinitet: Kønskamp i TV-køkkenet (2017, Århus universitetsforlag) og Kød (2018) i serien TÆNKEPAUSE (Århus Universitetsforlag, 2018).

Jonatan har bidraget til antologierne Food and Age in Europe (Routledge 2019), Alternative Food Politics (Routledge 2018), Food and Popular Culture (Bloomsbury 2017), Food, Masculinities, Home (Bloomsbury 2017).

 

Som adjunkt og postdoc ved Århus universitet har Jonatan tidligere været med i forskningsprojekterne Smag for Livet (2014-2018, Nordeafonden) og Børn, Mad og Måltider (2015-2018 Fødevarestyrelsen).

Jonatan har også fungeret som konsulent for en række private og offentlige organisationer: Nordisk Ministerråd, The future Company (London), Nordnorsk reiseliv, Men’s health week.

Han er medlem af det danske gastronomiske akademi og visiting lecturer ved University of Gastronomic Sciences, Pollenzo, i Italien.

Jonatan er også en ofte anvendt foredragsholder og aktiv formidler i medierne og via klummer fx smagsklummen (2016-2018).

Publikationer i udvalg:

Leer, J. (2018). Monocultural and Multicultural Gastronationalism: National Narratives in European Food Shows. European Journal of Cultural Studies, 1367549418786404.

 

Warrer, S. D., & Leer, J. (2018). Forhandlinger af mangfoldighed i danske kommunernes kostpolitikker for dagtilbud. Nordic Journal of Early Childhood research, 17(1).

                                                                

Leer, J. (2017). Gender and Food Television: A Transnational Perspective on the Gendered Identities of Televised Celebrity Chefs. The Bloomsbury Handbook of Food and Popular Culture, 13.

 

Leer, J. (2016). The Rise and Fall of the New Nordic Cuisine. Journal of Aesthetics & Culture, 8(1), 1-20.

 

Leer, J. (2016). What’s Cooking, Man? Masculinity in European cooking shows after The Naked Chef. Feminist Review, 114(1), 72-90.

 

Leer, J., & Povlsen, K. K. (Eds.). (2016). Food and Media: Practices, Distinctions and Heterotopias: Practices, Distinctions and Heterotopias. Routledge.

 

Lapina, L & Leer, J (2016) Carnivorous Heterotopias: Gender, Nostalgia and Hipsterness in the Copenhagen Meat Scene. Norma: International Journal of Masculinity Studies 11 (2), pp. 89-109

 

 

 

 

Publikationer

Gender and Children’s Food practices: a Qualitative study of Danish 12-14 years old in a School Setting.

Leer, J., Krogager, S. G. S., Povlsen, K. K. & Højlund, S., maj 2019, I : NORA - Nordic Journal of Feminist and Gender Research. 27, 3, s. 166-180

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelForskningpeer review

Fil

Karnevaleske kødorgier: Analyse af kød og kitsch på Guldkroen

Leer, J., 15 nov. 2019, I : Jordens Folk. 54, 2, s. 87 95 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelForskningpeer review

Kids in the Kitchen: Danish Cookbooks for Children 1847-2014

Nyvang, C. & Leer, J., jan. 2019, Food and Age in Europe, 1800-2000. Jensen, T., Nyvang, C. & Atkins, P. J. (red.). Routledge, s. 96-114 (Routledge studies in Modern European History).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologi

Ned(e) med tiden: hverdagsmadlavning som pligtarbejde, fornøjelse og distinktiv social praksis

Leer, J., nov. 2019, I : Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat. 31, 4, s. 54 61 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelForskningpeer review

New Nordic Men: Cooking Masculinity and Nordicness in Claus Meyer’s Almanak and René Redzepi’s NOMA

Leer, J., apr. 2019, I : Food, Culture and Society. 22, 3, s. 316-333

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelForskningpeer review

Projekter

Bæredygtig Madturisme i Norden

Leer, J.

Projekter: ProjektForskning

Presse/medier

Brug dine æbler - til kage, most eller snaps

Jonatan Leer

16/10/20

1 element af Mediedækning

Presse/medie

Hvorfor er kødboller billigere end falafler i Rema?

Jonatan Leer

19/09/20

1 element af Mediedækning

Presse/medie

Landsbyerne skal blomstre via autentisk andelsturisme

Jonatan Leer

26/08/20

3 elementer af Mediedækning

Presse/medie

Græsk mad er vidunderligt. Bare i Danmark. Hvorfor?

Jonatan Leer

21/08/2022/08/20

2 elementer af Mediedækning

Presse/medie

Street food: Et madmekka for den moderne forbruger

Jonatan Leer

04/03/20

1 element af Mediedækning

Presse/medie