Billede af Jonatan Leer
20082021

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forsknings- og udviklingsområder

Jonatan Leer er docent ved professionshøjskolen Absalon i mad-og turismeforskning.

Jonatan forsker i madkultur og har stor videnskabelig produktion inden for bl.a. det ny nordiske køkken, madpædagogik og forholdet mellem mad og køn publiceret i mere end 40 fagfællebedømte artikler i danske og internationale tidsskrifter såsom European Journal of Cultural Studies; Feminist Review; NOMA: International Journal of Masculinity Studies; Anthropology of Food, Food and Foodways; Food, Culture and Society; Journal of Aesthetics and Culture

Han har redigeret bøgerne Food and Media (Routledge 2016) Perspektiver på Smag (2017) og er forfatter til bøgerne Ma(d)skulinitet: Kønskamp i TV-køkkenet (2017, Århus universitetsforlag) og Kød (2018) i serien TÆNKEPAUSE (Århus Universitetsforlag, 2018).

Jonatan har bidraget til antologierne Food and Age in Europe (Routledge 2019), Alternative Food Politics (Routledge 2018), Food and Popular Culture (Bloomsbury 2017), Food, Masculinities, Home (Bloomsbury 2017).

 

Som adjunkt og postdoc ved Århus universitet har Jonatan tidligere været med i forskningsprojekterne Smag for Livet (2014-2018, Nordeafonden) og Børn, Mad og Måltider (2015-2018 Fødevarestyrelsen).

Jonatan har også fungeret som konsulent for en række private og offentlige organisationer: Nordisk Ministerråd, The future Company (London), Nordnorsk reiseliv, Men’s health week.

Han er medlem af det danske gastronomiske akademi og visiting lecturer ved University of Gastronomic Sciences, Pollenzo, i Italien.

Jonatan er også en ofte anvendt foredragsholder og aktiv formidler i medierne og via klummer fx smagsklummen (2016-2018).

Publikationer i udvalg:

Leer, J. (2018). Monocultural and Multicultural Gastronationalism: National Narratives in European Food Shows. European Journal of Cultural Studies, 1367549418786404.

 

Warrer, S. D., & Leer, J. (2018). Forhandlinger af mangfoldighed i danske kommunernes kostpolitikker for dagtilbud. Nordic Journal of Early Childhood research, 17(1).

                                                                

Leer, J. (2017). Gender and Food Television: A Transnational Perspective on the Gendered Identities of Televised Celebrity Chefs. The Bloomsbury Handbook of Food and Popular Culture, 13.

 

Leer, J. (2016). The Rise and Fall of the New Nordic Cuisine. Journal of Aesthetics & Culture, 8(1), 1-20.

 

Leer, J. (2016). What’s Cooking, Man? Masculinity in European cooking shows after The Naked Chef. Feminist Review, 114(1), 72-90.

 

Leer, J., & Povlsen, K. K. (Eds.). (2016). Food and Media: Practices, Distinctions and Heterotopias: Practices, Distinctions and Heterotopias. Routledge.

 

Lapina, L & Leer, J (2016) Carnivorous Heterotopias: Gender, Nostalgia and Hipsterness in the Copenhagen Meat Scene. Norma: International Journal of Masculinity Studies 11 (2), pp. 89-109