Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Præsentation

Kristian Park Frausing er forsker og erfaren underviser og formidler. Han er uddannet psykolog og er i både forskning og undervisning optaget af livsløbets udviklingspsykologi og håndtering af tilværelsens udfordringer, herunder særligt optaget af ensomhed.

Kristian har foruden videnskabelige artikler præsenteret talrige gange på danske og internationale konferencer samt bidraget med forskningsvinkler på aldring og ensomhed i tilknytning til kulturelle arrangementer og i medierne.

Forsknings- og udviklingsområder

Kristian Park Frausing er tilknyttet Program for Krop og Mental Sundhed ved Forskningscenter for Sundhed og Velfærdsteknologi. Han forsker i mental sundhed og er aktuelt optaget af, hvordan kroppen indgår i emotionsregulering. Det skal han i de kommende år undersøge dels i projektet Psykomotorisk intervention til unge med angst (PUmA), dels i en undersøgelse af, om forældre, der har mistet et barn, oplever et udbytte af at bruge kropsbaserede strategier som en hjælp i sorgprocessen.

Kristian er desuden involveret i forskningsprogrammets projekt om mindfulnessforløb til hjertepatienter og har i 2023 bidraget med flere kapitler til en bog om grounding, der udgår fra programmet og forventes at udkomme på Gads Forlag i 2024.

Tidligere har Kristian beskæftiget sig med gerontologi, særligt i projektet Enlige, gamle mænd. Centralt her var håndtering af tilværelsens udfordringer og overgange, som de relaterer sig til emner som den gode alderdom, ensomhed og maskulinitet. Sammen med resten af forskningsgruppen bag projektet udgav Kristian i 2023 den redigerede antologi The old man.

Undervisning

Undervisningsområder:

  • Over ti års undervisningserfaring i psykologi, entreprenørskab, videnskabsteori & forskningsmetode og emner relateret til gerontologi
  • Bachelorvejledning
  • Udvikling af undervisningsmoduler i aldring & demens samt i entreprenørskab
  • Udvikling af eksamensformer på 1. og 6. semester

Uddannelsesstrategiske områder:

  • Deltaget i udvikling af studieordning
  • Opgaver ifm. uddannelsens akkreditering
  • Dokumentation og organisering af uddannelsens vidensflow
  • Ansvarlig for koordinering og løbende udvikling af 7. semester

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Kristian Park Frausing er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler