Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Præsentation

Docent på Professionshøjskolen Absalon, Center for skole og læring, for forskningsmiljøet uddannelsesmobilitet og læringsfællesskaber .

Ph.d., med ph.d.-afhandlingen Jeg har aldrig prøvet at være den første før-en undersøgelse af lærere og elevers praksis med it og dennes betydning for deltagelse og inklusion, fra Roskilde Universitet 2017.

Da jeg i mange år har været optaget af special pædagogik og udsathed, har jeg opbygget en omfattende viden og stærke kompetencer inden for mange forskellige områder af det specialpædagogiske/inkluderende felt. Jeg har i min forskning i særlig grad været optaget af inklusion i skolen og senest mellemformer, som et svar på dele af den inklusionsudfordring skolen oplever. I min forskning har jeg haft et særligt fokus på at bygge bro imellem det faglige og sociale. I flere projekter  har jeg undersøgt, hvordan lærere gennem deres fagdidaktik kan medvirke til at skabe flerartede deltagelsesmuligheder for børn i komplicerede læringssituationer. Dette anser jeg for at være afgørende, når skolen stadig har en stor andel af elever, der ikke trives og som ikke gennemfører en uddannelse.

Det ser ud til, at der i stigende grad er børn, der placeres på specialskoler med meget lille berøringsflade til det almene skolemiljø. Denne bevægelse kalder på, at der fremadrettet sættes ind med en særlig forskningsindsats for at udvikle specialskoledidaktik. En sådan forskningsindsats må nødvendigvis forgå i tæt samarbejde med brugerne. Jeg har i særlig grad have fokus på, at forskning er en kollektiv proces, som involvere vores samarbejdsrelationer i forskningsprocessernes delelementer, fordi professionsforskning kræver en fælles forståelse af problemfeltet.

Kompetencer

Sprog: Engelsk
Niveau: Øvet

Arbejdsområder

Primære arbejdsområder:
Forskning i Specialpædagogik og udsathed.

Øvrige arbejdsområder:
pædagogik, didaktik, skoleudvikling

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

forsker, Jeg har aldrig været den første før, RUC, PAES

1 feb. 201421 jun. 2017

Dimissionsdato: 21 jun. 2017

Master, Danmarks Pædagogiske Universitet

Dimissionsdato: 30 jun. 2009

Kandidat i Amen Pædagogik, Danmarks Pædagogiske Universitet

Dimissionsdato: 30 jul. 2004

Folkeskolelærer, KDAS

Dimissionsdato: 30 jul. 1995

Ansættelser

Forskningsassistent ved Århus Universitet; Institut for uddannelse og pædagogik:

20122013

lektor, University College Sjælland

1 aug. 2005 → …

Specialundervisningskonsulent ved PPR i Ishøj Kommune

20042005

Folkeskolelærer

19962004

Emneord

  • specialpædagogik

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Laura Mørk Emtoft er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler