Billede af Lene Moestrup
20102023

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Forsknings- og udviklingsområder

Palliation, Demens

Præsentation

Lene Moestrup har arbejdet som forsker i Afdelingen for anvendt sundhedsforskning på UCL, hvor hun har forsket indefor demensområdet med et særlig fokus på relationer, kommunikation og samarbejde, samt med måletider og ernæring til borger med demens. Hun har i 2015 erhvervet en ph.d. grad på baggrund af forskning i eksistentielle aspekter af livet hos terminale patienter og deres pårørende Hun arbejder primært med etnografiske metodetilgange som deltagerobservation og interviews. 

Lene Moestrup er ansat som lektor på Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg og varetager undervisning på præ- og postgraduat niveau. 

Lene Moestrup bidrager desuden med undervisning på UCL´s adjunktprogram og som vejleder for adjunkter ved udarbejdelse af lektoranmodning.

Lene Moestrup varetager herudover opgaver som formand for lektorbedømmelsesudvalg nedsat af Professionshøjskolernes Censorsekretariat. Lene Moestrup er medlem af Koordinationsgruppen for formænd for lektorbedømmelsesudvalg.

Lene Moestrup er uddannet som sygeplejerske i 1988 og har arbejdet med klinisk sygepleje indenfor bl.a. akut, intensiv, pædiatrisk og onkologisk sygepleje. Lene Moestrup har en Sundhedsfaat som underviser og vejrglig Kandidatuddannelse fra 2009.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Ph.d., Sundhedsvidenskab, I Dødens Nærvær - en kvalitativ undersøgelse af, hvordan patienter på hospice og deres pårørende forholder sig til eksistentielle aspekter af livet tæt på døden, Syddansk Universitet

… → 2015

Dimissionsdato: 15 apr. 2015

Cand.scient.san, Religiøs identitet og religiøs coping - Litteraturgennemgang og interviewundersøgelse med fokus på rekonstruktion af religiøs tro hos palliative kræftpatienter i Danmark, Syddansk Universitet

… → 2009

Dimissionsdato: 1 nov. 2009

Pædagogisk diplomuddannelse, Aarhus Universitet

… → 2004

Dimissionsdato: 1 jun. 2004

Sygeplejerske, Sygeplejerskeuddannelsen Odense

… → 1988

Dimissionsdato: 15 mar. 1988

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Lene Moestrup er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller