Personlig profil

Præsentation

Kandidat i Human Ernæring og Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med en stærk profil inden for ældre og ældreernæring. 

Til sammen giver min bachelor og kandidatuddannelse mig en solid viden for det ernærings- og naturvidenskabelige felt og stærke kompetencer inden for formidling. Derudover har min kandidatuddannelsen bidraget til kompetencer og erfaring i at vurdere naturvidenskabelige metoder inden for forskning.  

Mit arbejde på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen på Københavns Professionshøjskole er professionsrettet ind i uddannelsen for at give de studerende de bedste forudsætninger for deres professionsidentitet og jeg anvender min faglige baggrund som professionsbachelor i mødet med de studerende hver dag. 

Forsknings- og udviklingsområder

Projekt Nordplus - MingleMeals
20224-2025

Formål er at styrke indsatsen for en sund, bæredygtig, social aldring og velvære for den ældre befolkning i de nordiske lande. Målet er at udvikle og skabe nye evidensbaserede kurser, der tager udganspunkt i nye undervisningsteknologier samt forskellig viden og praksis fra hvert land. Derudover er målet at udvikle et nordisk fleksibelt modul (5-30 ECTS), der består af tre kurser af enten et valgfrit feltpraktikum, et projekt eller forskeruddannelse.

I samarbejde med South-Eastern Finland University of Applied Sciences Ltd (FI-Xamk) og Universitett i Stavanger (NO-UiS), Norge. 

Forsknings- og udviklingsområder

Projekt Sund Vægt
1. september 2022 - 30. juni 2023

Formål: Udvikling af stigma-sensitiv samtalemodel til brug af personale i Falck Healthcare i mødet med medarbejder med BMI over 27. 

I samarbejde med Falck Healthcare (aftager af produkt) og LiquidMinds (udvikling af kommunikationsmodel) og Københavns Professionshøjskole (udvikling af stigma-sensitiv samtalemodel).

Arbejdsområder

- Ernæringsfysiologi indenfor mikro- og makronæringsstoffer (vitaminer og mineraler, kulhydrater, animalske og planteproteiner og proteinkvalitet og fedtstoffer)

- Ernærings og diætbehandling ift. Folkesygdomme (diabetes, multisygdomme, KOL, adipositas, metabolisk syndrom, osteoporose, metabolisk syndrom, multisygdomme (prævalens og risikofaktorer), ernæring til kritisk syge (refeeding syndrom) og sygdomsrelateret underernæring, enteral ernæring 

- Ernærings- og diætbehandling ift. Livscyklusernæring

- Dysfagi og dysfagikost, samt fortykningsmidler

- Ætiologi, patologi- og fysiologi ift. Folkesygdomme (diabetes, multisygdomme, KOL, adipositas og metabolisk syndrom, osteoporose) og i relation til ernæring

- Opspring, diagnosticering, behandling, monitorering og opfølgning af ernærings- og diætetiske problemstillinger for borger og patienter

- Evidensbaseret forsknings- og udviklingsviden, f.eks. de officielle anbefalinger og retningslinjer (NNR, KRAMS) og internationale og nationale retningslinjer (ESPEN guidelins, rammeplaner)

- Danskernes sundhed og udvikling af denne i relation til anbefalingerne

- Ernærings- og diætbehandling med fokus på den enkeltes ressourcer og forudsætninger

- Vitakost og kostregistrering i professionelle sammenhænge

- Brug af forskellige redskaber til vurdering af ernæringsstatus (kostundersøgelsesmetoder & antropometriske målinger)

- Professionsudøvelse og -identitet i det brede sundhedsvæsen, samt fokus på ansvarsområder

- Spiseforstyrrelser og spiseadfærd ift. Mennesker med spiseforstyrrelser

Derudover fungerer jeg også som holdvejleder på basis. 

Undervisning

Underernæring og opsporing

Livscyklusernæring

Diætetik

Diætbehandling og ernæringsterapi

Ernæringsscreening og ernæringsvurdering

Fysiologi og basal ernæring 

Næringsstofbehov og kostanbefalinger  

Energibehov og energiberegning 

Kostplanlægning og -vurdering, herunder kostregistrering og VITA-kost

Kostundersøgelsesmetoder 

 

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Cand. scient i human ernæring, Københavns Universitetshospital

1 sep. 201430 sep. 2016

Dimissionsdato: 30 sep. 2016

Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, med speciale i sundhedsfremme, forebyggelse og formidling, Uhæmmet ret til sundhed, University College Sjælland

30 aug. 201014 jan. 2014

Dimissionsdato: 16 jan. 2014

Adjunkt, Ernæring og Sundhed, Københavns Professionshøjskole, Sigurdsgade

1 maj 202225 okt. 2025

Ansættelser

Ernæringskonsulent, Høje Tåstrup kommune

15 maj 201830 apr. 2022

Faglærer, Inuili Food College Greenland

1 aug. 20177 dec. 2017

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • Kost
  • Kostråd
  • Kostanbefalinger
  • NNR
  • Energibehov
  • Physical activity
  • Physical activity level
  • Energi
  • Næring
  • Mikro- og makronæringsstoffer
  • Ældre mennesker
  • ældre i plejehjem og eget hjem
  • Ældre ernæring
  • Ernæring
  • Fysiologiske ændringer hos ældre
  • Appetitregulering
  • Folkesygdomme
  • Multisygdom
  • Reefeeding Syndrom
  • Adipositas
  • Kronisk Obstruktiv Lungesygdom
  • Diabetes
  • Osteoporose
  • Sygdompatogenese
  • Sygdomætiologi
  • Måltider
  • Mad
  • Sundhed
  • ADL
  • QoL
  • Dysfagi
  • Dysfagi kost
  • Proteiner
  • Kulhdyrater
  • Fedt
  • Fysisk aktivitet
  • Ernæringsterapi
  • Ernæringsfysiologi
  • Småtspisende
  • Ernæringsrisiko
  • Livscyklusernæring
  • Undervisning
  • Didaktik
  • Evaluering
  • Udvikling
  • Social udsatte
  • Vejledning
  • Flipped Learning
  • Hiim og Hippes relationsmodel
  • Den didaktiske diament
  • Enteral ernræing