Billede af Nausheen Christoffersen

Nausheen Christoffersen

Lektor, cand.cur., Institut for Sygeplejerske- og Ernæringsuddannelser Det Sundhedsfaglige Fakultet Københavns Professionshøjskole Tagensvej 86 2200 København N

1998 …2025

Publikationer pr. år

Personlig profil

Præsentation

Jeg er lektor og uddannet sygeplejerske med en cand.cur. fra Aarhus Universitet og har desuden en naturvidenskabelig baggrund med studier i molekylærbiologi og kemi fra Roskilde Universitet. Denne tværfaglige profil gør mig i stand til at undervise både i sygeplejefaglige og naturvidenskabelige fag på sygeplejerskeuddannelsen.

Undervisning

På Københavns Professionshøjskole underviser jeg på grunduddannelsens 1., 2. og 3. semester i farmakologi og medicinhåndtering. Jeg er tovholder for det tværgående faglige team Farmakologi & medicinhåndtering ved Institut for Sygeplejerske- og Ernæringsuddannelser. Som en del af denne funktion er jeg ansvarlig for udarbejdelse og bedømmelse af Prøve A, en intern, individuel skriftlig prøve i medicinhåndtering med fokus på lægemiddelregning og læringsudbytter for 3. semester.

Jeg underviser desuden på 4. semester i deltemaet Klinisk lederskab og ulighed i sundhed i en sygeplejefaglig kontekst, hvor jeg har været medudvikler af et nyt undervisningsforløb. Her arbejder de studerende med at planlægge sygepleje ud fra viden om sociale determinanters betydning for sundheds- og sygdomssammenhænge og inddrager teorier og forskning om ulighed i sundhed, sundhedsfremme og forebyggelse, sundhedsvæsenets organisering og sundhedskompetence.

Jeg vejleder desuden bachelorstuderende individuelt og i grupper.

Mit læringssyn er forankret i en forståelse af læring som en aktiv og overskridende proces. Jeg henter inspiration i bl.a. John Deweys tanker om læring som en erfarings- og refleksionsproces, hvor deltagerens interaktion med omgivelserne er central. Jeg arbejder med at tilrettelægge undervisning, der understøtter den studerendes egen aktive deltagelse og erkendelse – og hvor underviserens rolle er faciliterende snarere end instruerende. Jeg lader mig også inspirere af Knud Illeris' teori om transformativ læring, som indebærer, at læring kan medføre forandringer i den studerendes identitet. I mit didaktiske design søger jeg at skabe læringsrum, hvor den studerende bliver meddesigner af sin egen læreproces.

Forsknings- og udviklingsområder

Jeg har deltaget i en række forsknings- og udviklingsprojekter med fokus på læring, fastholdelse og undervisningskvalitet i sygeplejerskeuddannelsen:

  • Feedbackprojekt (1. og 2. semester): Afprøvning og udvikling af koncept for systematisk og læringsfremmende feedback som del af PHA's strategi for engagerende undervisning.
  • Studiegrupper (1. og 2. semester): Et udviklingsprojekt om etablering og fastholdelse af velfungerende studiegrupper. Jeg var medforfatter til artiklen ”Studiegrupper: et grundlag for inddragelse og fastholdelse af studerende på sygeplejerskeuddannelsen” (publiceret i Uddannelsesnyt).
  • Motivationssamtaler (1. og 2. semester): Tovholder for projekt med formål om øget indsigt i de studerendes motivation og styrkelse af studenterfastholdelse gennem individuelle samtaler.
  • NURSEED: Deltager i projekt om udvikling og afprøvning af en ny digital undervisningsmodel via den adaptive læringsplatform Area9 Rhapsode™. Formålet er at styrke differentieret læring og faglig progression.
  • O2matic: Projekt om videreudvikling af en danskudviklet iltrobot til hjemmebehandling.
  • Håndbog i immobilitet (FADLs Forlag): Idéudvikler og redaktør/medforfatter på en håndbog om immobilitet i sygeplejepraksis.

Mit arbejde er drevet af en stærk faglig og pædagogisk nysgerrighed, og jeg er optaget af at udvikle undervisning, der understøtter de studerendes refleksion, kritiske sans og faglige identitet – både som studerende og kommende sygeplejersker.

 

Kompetencer

Sideløbende med undervisningen er jeg redaktør for Uddannelsesnyt, udgivet af Fagligt Selskab for Undervisende Sygeplejersker. Tidsskriftet henvender sig bredt til undervisere i sygeplejerske- og social- og sundhedsuddannelserne og udkommer fire gange årligt. Redaktørrollen giver mig en værdifuld mulighed for at følge og bidrage til udviklingen inden for sygeplejepædagogik og didaktik, som jeg også bringer med ind i min undervisning og i udviklingen af undervisningsforløb.

Jeg er desuden kontaktperson og medlem af bogudvalget ved Gads Forlag, hvilket understøtter min interesse for faglig formidling og læremiddeludvikling.

 

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Ageing and Demographic Changes in Late Mordern Society - A Transnational PhD-course, Malmö University

Dimissionsdato: 24 jun. 2021

Kandidatuddannelsen i sygepleje. cand.cur. Master of Science (MSc) in Nursing candidata curationis, ved den afsluttende speciale eksamen opnåedes karakteren 12, Oplevelser af involvering i beslutningstagning hos patienter med brystkræft. En fænomenologisk hermeneutisk undersøgelse, Aarhus Universitet

Dimissionsdato: 20 jun. 2017

Professionsbachelor i sygepleje, ved den afsluttende projekteksamen opnåedes karakteren 12, University College Sjælland

Dimissionsdato: 30 jun. 2015

Den Naturvidenskabelige Basisuddannelse , ved den afsluttende projekteksamen opnåedes karakteren 10, Roskilde Universitet

Dimissionsdato: 20 jun. 2000

Pre-PhD Course, Et introduktionskursus der tilbyder en grundlæggende tilgang til de administrative og akademiske værktøjer, og vejlednings- og hjælpefunktioner i organisationen, der kan anvendes i forberedelsen og udformning af ph.d.-ansøgningen., Syddansk Universitet

23 okt. 201726 okt. 2017

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • Sygdom, sundhedsvidenskab og sygepleje
  • Læring, pædagogik og undervisning
  • Uddannelse, professioner og erhverv

Samarbejde og topforskningsområder i de sidste fem år

Seneste eksterne samarbejde på lande-/områdeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne eller