Intet billede af Rune Riberholt

Rune Riberholt

2000: Cand. mag., i samfundsfag (hovedfag) og idræt (bifag) fra Københavns Universitet

20092020

Publikationer pr. år

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Præsentation

Rune Riberholt er kandidat fra Københavns Universitet, med hovedfag i samfundsfag og bifag i idræt. Rune Riberholt har 23 års erfaring med undervisning i bl.a. samfundsfag, idræt og uddannelse & job (UEA-orientering).

Rune Riberholt har sideløbende med sit arbejde på Københavns Professionshøjskole læst diplomuddannelsen i ledelse, og har derigennem styrket sin organisatoriske og strategiske indsigt i offentlig ledelse. Rune Riberholt har været med til at starte profillæreruddannelsen i pædagogisk skoleledelse op på Professionshøjskolen Metropol og har i samarbejde med Institut for Ledelse og Forvaltning udviklet det nye skoleledelseskoncept "Ny Skoleledelse". Rune Riberholt har indsigt i skolen fra elev til forvaltning. Hans organisatoriske indsigt gør, at han kan understøtte forandringsprocesser i skolen, på både elev-, lærer- og ledelsesniveau.

Rune Riberholt har registerforskningskompetencer og har erfaringer med operationalisering af fagdidaktiske problemstillinger ud i situationsbestemt aktionsforskning. Rune Riberholt har været tilknyttet Skolen på Duevej som konsulent i et konkret udviklingsarbejde om at skabe fælles sprog i et fagteam om afdækning og konkretisering af undervisningsmål.

Rune Riberholt har holdt kurser om den tværfaglige udfordring i projektopgaven og projektundervisning, og udviklet konkrete tiltag til organisering af funktionelle tværfaglige forløb med eleven i centrum. Rune Riberholt afholder kurser i Uddannelse & Job, hvor han kvalificerer lærerstuderende til at gennemføre funktionel tværfaglig undervisning, der kobler skolefag med lokalsamfund og praksisnær læring. I denne forbindelse har Rune Riberholt været brugt som ekspert i undersøgelser og formidlingsopgaver initieret af Undervisningsministeriet.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Diplomuddannelsen i ledelse, CLS – Metropol

Dimissionsdato: 1 jan. 2011

Cand.mag., Københavns Universitet

Dimissionsdato: 30 jun. 2000

Ansættelser

Lektor, Københavns Professionshøjskole

2004 → …

Adjunkt, Frederiksberg Seminarium

20002004

Emneord

  • dannelse
  • læremidler
  • læreruddannelsen
  • globalisering
  • eu
  • politik