Personlig profil

Forsknings- og udviklingsområder

De vigtigste faglige kompetencer omfatter, evner inden for forsøgsplanlægning og implementering, udvikling og anvendelse af sensorisk analytiske og affektive metoder bl.a. i forhold til brugerdrevet produktudvikling, forbehandling og statistisk analyse af store datamatricer samt tolkning og formidling af resultater.

 

Professionelt har jeg primært arbejdet med anvendelse af sensorik og forbrugerundersøgelser i forbindelse med forskning eller kunderelaterede opgaver for fødevareindustrien. Jeg har erfaring med alt fra projekt- og procesfacilitering til diverse former for resultatformidling. Undervisning og vejledning af studerende samt samarbejde med nationale og internationale forskere og industrikunder har løbende været en naturlig del af mit arbejde.

Kompetencer

Uddannelse, Kurser, Certificeringer mv.
2011 – 2011    Projektledelse, Handelshøyskolen BI, Norge
2005 – 2010    Ph.d. i Sensorik og Forbrugervidenskab, Universitet for Miljø og Biovi-tenskap, Norge
2008 – 2008    Consumer Research, Handelshøyskolen BI, Norge
2007 – 2007    Food Perception and the Chemical Senses, University of California, Davis, USA
2006 – 2006    Advanced Consumer Science for New Product Development and Choice Trials, Paris, Frankrig
2005 – 2005    3rd International Advanced Course on Food Perception and Food Prefer-ence, Wageningen University, Holland
2005 – 2005    Advanced Chemometric Methods. Multi-way Analysis, KVL, Danmark
2001 – 2004    Kandidat i levnedsmiddelvidenskab, Danmarks Tekniske Universitet, Danmark
1997 – 2001    Levnedsmiddelingeniør, Danmarks Tekniske Universitet, Danmark

 

Særlige kompetencer:
- Har de seneste år arbejdet med produktudvikling ift. forskellige typer planteprotein.
- Stor viden og praksiserfaring ift. brugerdrevet produktudvikling med fokus på sensorisk kvalitet.

Uddannelse (Akademiske kvalifikationer)

Ph.d., Forbrukeroppfatninger og –aksept av kaloriredusert meieriprodukter, Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås, Norway.

Dimissionsdato: 28 feb. 2010

MSc i Fødevarevidenskab og Teknologi, Danmarks Tekniske Universitet

Dimissionsdato: 30 jun. 2004

Ansættelser

Adjunkt, Professionshøjskolen Absalon

2021 → …

Projektmedarbejder, PFI - Produktion, Forskning og Innovation, Region Sjælland

2018

Adjunkt, Professionshøjskolen Absalon

20182020

Postdoc, Københavns Universitet

20152017

Projekt koordinator, Københavns Universitet

20142015

Forsker, Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås, Norway.

20092012

Ph.d. studerende, Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås, Norway.

20052010

Forskningsassistent, Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole

20042005

Emneord

  • analyse
  • Sensorik
  • Statistik
  • Faktorielt design
  • Forbrugerforståelse
  • Metodeudvikling
  • kvalitet
  • Fødevareanalyser
  • Fødevarekvalitet
  • Fødevarer og opleveser
  • fødevareteknologi
  • fødevareproduktion
  • innovation
  • Fødevareinnovation

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne, hvor Susanne Margrete Bølling Laugesen er aktive. Disse emneetiketter kommer fra dennes persons arbejder. Sammen danner de et unikt fingerprint.
  • 1 Lignende profiler