Publikationer pr. år
Publikationer pr. år
Publikationer pr. år
Videnskabelig artikel til tidsskriftet Disability and Rehabilitation
Artikel er udarbejdet og indsendt 1 juli 2023.
Videnskabelig artikel til tidsskriftet Hand Therapy
Ransby TB, Hansen AØ, Rolving N. Psychometric properties of the Assessment of Motor and Process Skills in patients undergoing rehabilitation following hand-related disorders. Hand Therapy. 2020;25(2):63-72. doi:10.1177/1758998320912761
Videnskabelig assistent
Færdiggøre projekt “Validitet og responsiveness af undersøgelsesredskabet AMPS til patienter i ambulante genoptræningsforløb efter håndrelaterede skader” (specialeprojekt) vha. midler fra etf.
Speciale på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse
Titel: Validitet og responsiveness af undersøgelsesredskabet Assessment of Motor and Process Skills (AMPS) til patienter i ambulante genoptræningsforløb efter håndrelaterede skader
Specialet er lavet i samarbejde med ergoterapien på Regionshospitalet Silkeborg. Jeg har været projektleder for projektet samt været med til at udtænke og opsætte det. Projektet har indbefattet udarbejdelse af deltagerinformation,opsætning af indtastningsdatabase og indtastningsarbejde,dataanalyse samt afslutningsvis udarbejdelse af speciale.
Abstractet for specialet blev optaget til posterpræsentation på FESSH kongres i København i juni 2018 (Peer-review) og abstractet for det færdige projekt blev optaget til posterpræsentation på IFSSH-IFSHT kongres i Berlin juni 2019.
Protokol og projektopgave på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse
Udarbejdelse af protokol på 3. Semester “Børns oplevelse af inddragelse i forældres rehabilitering efter hjerneskade”
Protokol og projektopgave på 1.+2. semester udarbejdet på baggrund af eksisterende data fra et tidligere udført RCT-studie “Modificerer uddannelsesniveau effekten af kognitiv adfærdsterapi til patienter der gennemgår en stivgørende rygoperation”
Abstrakt fra bachelorprojekt optaget i Scandinavian Journal of Reumatology
Ransby TB, Madsen HS, Bach AT, Seidelin A. Knowledge and use of joint protection in patients with reumatoid arthritis and their capability to manage activities of daily life. 2008. Supplement 123.
Jeg har indtil jeg begyndte at læse min kandidatuddannelse arbejdet på sygehus. Jeg har hovedsageligt arbejdet indenfor det neurologiske område, primært på akut stroke afsnit, men også på almen neurologisk afd, intensiv afdeling og de neurokirurgiske afdelinger. Det primære fokus i den akutte fase er undersøgelse og udredning, og mine primære opgave var derfor at afdække patientens evne til at udføre basale dagligdagsaktiviteter, patientens evne til sikkert og effektivt at indtage mad og drikke, patientens kognitive funktioner samt patientens sensomotoriske udfald. Udarbejdelse af genoptræningsplaner var også en af mine opgaver.
Jeg har lavet forskellige udviklingsopgaver bl.a. klarlagt hvilke undersøgelsesredskaber, der anvendes til at afdække kognitive udfald ved patienter med akut apopleksi i norden mhp. at finde et egnet undersøgelsesredskab.
Opgaver
Udbytte
Kurser
Kurser ved adjunktakademiet
2023: Lektoranmodningen
2022: E-læring og digitalelæremidler og professionsdidaktik 2
2021: Forknings- og udviklingsarbejde
2019: Professionsdidaktik 1
Kurser inden min adjunktperiode
2015 og 2016 Udviklet kursus omkring dysfagi til ergoterapeuter. Kursusleder på disse kurser. Tina Hansen (MSc.OT, ph.d.) og Karin Lambertsen(ledende overlæge ØNH afdelingen) underviste på disse kurser.
05/2015 A-ONE certificeret
05/2014 Cognitive rehabilitation workshop ved Kit Malia og Anne Brannagan
02/2011 FOTT grundkursus
08/2008 Kursus om skulderproblemer ved hemiplegipatienten ved Birgitte Gammeltoft
03-11/2008 Geriatrisk kompetencekursus for terapeuter
Temadag
2019 og 2021: Hjernensdag
2019: 3 perspektiver på hjerneskaderehabilitering - sundhedsprofessionel, patient og pårørende
11/2015 EFS forskning og AMPS FNE workshop "Occupation-centred, occupation-based, occupation-focused: Same, same or different?! ved Anne G. Fisher
11/2009 Temadag i FNE - senhjerneskade omkring Affoltermodellen i akut rehabilitering
Workshops i SPS regi
2022 og 2023
Rollen som SPS-støtteperson
ADHD og ADD
Angst og depression
Sundhedsfaglig kandidat i rehabilitering, Cand.scient.san , Validitet og responsiveness af undersøgelsesredskabet Assessment of Motor and Process skills (AMPS) til patienter med håndrelaterede skader, Aarhus Universitet
sep. 2016 → jun. 2018
Diplommodul Koordinering af patientforløb, VIA University College
2011
Professionsbachelor i ergoterapi, "Ledbeskyttelse til patienter med rheumatoid artrit - gør en forskel". Projektet bestod af en kvantitativ del bestående af en spørgeskemaundersøgelse med 83 deltager samt en kvalitativ del med 3 interview. Abstract fra bachelor projektet er optaget i Scandinavian Journal of Rheumatology - abstract supplement - 32ND Scandinavian Congress of Rheumatology.
feb. 2004 → jun. 2007
Adjunkt, VIA University College
nov. 2019 → …
Adjunkt vikar, VIA University College
okt. 2018 → okt. 2019
Videnskabelig assistent, Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Silkeborg
aug. 2018 → sep. 2018
Gæsteunderviser, VIA University College
jan. 2016 → jun. 2016
Ergoterapeut neurologisk gruppe, Aarhus Universitetshospital
sep. 2009 → okt. 2018
Ergoterapeut genoptræningsafdeling, Aarhus Universitetshospital
jul. 2007 → aug. 2009
Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Bidrag til bog/antologi › Undervisning
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftsartikel › Forskning › peer review
Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskrift › Poster › Forskning › peer review