11 for Health Danmark - Hvad motiverer skolebørn ved dette 11 ugers fodboldkoncept?

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  I Danmark er der tradition for fysisk aktivitet for børn. Dog antyder forskning at den generelle sundhedstilstand blandt danske børn er blevet dårligere over de senere år og at et gradvist stigende antal børn er utilstrækkeligt aktive i forhold til officielle anbefalinger (Wedderkopp, Andersen, Hansen, & Froberg, 2001).
  I 2006 udviklede The Fédération Internationale de Football Association (FIFA) og FIFA’s Medical Assessment and Research Centre (F-MARC) et koncept for børn kaldet ”FIFA 11 for Health” (herefter FIFA 11). FIFA 11 består af 11 ugers fodboldaktivitet med 2 ugentlige sessioner af 45 minutters varighed kaldet ”Spil fodbold” og ”Spil fair”, som afvikles i skolerne.
  I indeværende studie anvendes et tilpasset multifase design, hvor delstudierne gennemføres sekventielt, men delvist baseres på resultaterne fra de tidligere studier (Creswell & Clark, 2011). Studiets samlede formål er at afdække kausale sammenhænge mellem deltagelse i FIFA 11 og motivation for aktivitet på en tilsvarende måde, da tidligere effektstudier ikke har adresseret dette (Fuller, et al., 2016; Lind, et al., 2017; Ørntoft, et al., 2016). Projektets formål adresseres via tre delstudier.
  Det forventes at projektet vil generere ny viden om elevers motivation for fodbold som aktivitet spillet på en ny og anderledes måde i en skolekontekst. Denne viden kan medvirke til at bygge bro til aktivitetsudøvelse i foreningslivet, da projektets resultater vil kunne bruges som inspiration til at skabe gode og sunde vaner omkring fysisk aktivitet, og medvirke til at styrke motivationen for idrætsdeltagelse inden teenageårene, hvor tilknytningen til holdspilsaktiviteter i foreningsregi er nedadgående.
  Kort titel11 for Health
  StatusIgangværende
  Effektiv start/slut dato01/07/1831/03/21

  Emneord

  • aktivitet
  • Motivation
  • Børn