Projektdetaljer

Beskrivelse

3DCA kurset tager deltagerne gennem en række foredrag, opgaver og miniproduktioner af stigende kompleksitet inden for 3D karakteranimation, fra koncept til polering. Under vejledning af gæsteundervisere, alle aktive animationsprofessionelle, introduceres deltagerne til Maya-modellerings- og animationssoftwaren og til 3D-karakteranimation gennem en række øvelser designet til at overføre de klassiske 2D-animationsprincipper til en 3D-platform. I basisintroduktionen ligger fokus på de grundlæggende animationsprincipper, kropsmekanik og fysisk bevægelse for dernæst at gå videre til de mere avancerede koncepter pantomimeskuespil og dialoganimation. Kurset kulminerer i et 4,5-ugers afsluttende projekt, der fungerer som den enkelte deltagers "showreel masterpiece" en 20-30 sekunders animation.

Gennem VFX-kurset får deltagerne en forståelse af hele VFX-pipelinen og får den rette viden, færdigheder og selvtillid som VFX-generalister. VFX-kurset udstyrer kreative CG-professionelle med viden og færdigheder til at skabe fotorealistisk computergrafik og integrere det med live action-optagelser. Dette spænder fra settudvidelser til køretøjer, andre CG assets samt matte painting og projektioner. Deltagerne arbejder med industristandarderne for software, mens de skaber 3D-modeller, tager disse modeller igennem VFX-pipelinen og integrerer dem i et live action-miljø. Gennem hele forløbet arbejder deltagerne med deres eget unikke projekt, en kort live action-scene med integrerede CG-elementer. Til sidst guides deltagerne i at skabe deres breakdowns og præsentationer og modtager showreel rådgivning, og de vil derefter være klar til at påbegynde en karriere i VFX brachen som generalister.

På 3DCA 2021 kurset deltog 11 deltagere, mens der på VFX 2021 kurset var 6 deltagere.

Lægmandssprog

3DCA kurset tager deltagerne gennem en række foredrag, opgaver og miniproduktioner af stigende kompleksitet inden for 3D karakteranimation, fra koncept til polering.
Gennem VFX-kurset får deltagerne en forståelse af hele VFX-pipelinen og får den rette viden, færdigheder og selvtillid som VFX-generalister.

Nøgleresultater

3D Character Animation 2021: 11 deltagere
VFX 2021: 6 deltagere
Kort titel3DCA&VFX2021
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/2131/12/21

Samarbejdspartnere

  • EACEA - Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (Projektpartner)
  • The Animation Workshop (Medansøger) (leder)

Emneord

  • Medier, kommunikation og sprog
  • film education
  • animation
  • visual effects
  • CG arts
  • lectures