Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektet søger at identificere mønstre og sammenhænge i barnets liv, der har medført, at barnet har skolefravær. Formålet er at tilbyde professionelle øget mulighed for tidlig opsporing af børn der er på vej til at have skolefravær.
Mange undersøgelser nationalt og internationalt er i høj grad orienteret mod individet, selve interventionen og det tværfaglige samarbejde set fra et organisatorisk perspektiv. Projektets fokus er, at give børn med skolefravær og deres forældre en stemme, da den kun i mindre grad er repræsenterede i andre undersøgelser.
Metodisk anvendes casestudier, idet metoden tager udgangspunkt i den praktiske verden, herunder børnene og forældrenes oplevelser og erfaringer. I samarbejde med Skive kommune udvælges 10 case, hvoraf børnene har haft et massivt fravær, der strækker sig over måneder til år.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato08/01/1831/12/19

Emneord

  • Skoler, fag og institutioner
  • skolefravær

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.