Call for Projects, efterår 2012 - Tilbage til arbejde – via et træningstilbud til dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere.

Projektdetaljer

Beskrivelse

Den offentlige debat er præget af et overordnet mål om at holde flest borgere i arbejde. Dette mål er motiveret dels af prognoser for fremtiden om en mindre arbejdsstyrke og samtidige prognoser om fremtidig øget ressourceknaphed indenfor det offentlige.
Begge dele er sammen med de sidste års fokus på evidensbaseret praksis med til at øge fokus på effektivitet og dokumentationen indenfor sundhedsydelser. Dette fokus gør sig også gældende indenfor arbejdet med kommunale tilbud til kontanthjælps- og dagpengemodtagere, men indenfor området er den dokumenterede viden begrænset.

Flere kommuner har i dette arbejde indgået samarbejde med privat praktiserende fysioterapeuter om træning af dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere med henblik på tilbagevenden til arbejdsmarkedet.

Det er imidlertid ikke entydigt hvad den optimale intervention til målgruppen er. Desuden er der blandt privat praktiserende fysioterapeuter generelt knappe ressourcer til projekt- og dokumentationsarbejde og derfor er disse aktiviteter i privat praksis minimale. Derimod er vi som professionsbacheloruddannelse i fysioterapi forpligtet til at gennemføre udviklingsarbejde for - og i samarbejde med - praksis. Prioriteringen af dette arbejde er derfor også at genfinde i VIA´s nye vision med formuleringen om at vi uddanner til praksis - i samarbejde med praksis.
Samtidig har vi i form af undervisernes videreuddannelse og bachelorstuderendes kompetencer mulighed for at supplere fysioterapeutisk privat praksis med de ressourcer og kompetencer de efterlyser.


At styrke Fysioterapiuddannelsen i Aarhus´ praksisrelation gennem dokumentation af effekten af et igangværende samarbejde med Hinnerup og Hadsten Fysioterapi og Træning og Faurskov Kommune om et tre måneders træningsforløb i fysioterapeutisk privat praksis til dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere.
Projektet resulterer primært i dokumentation for effekten af træning målt på både individuelle biomarkører og socioøkonomiske parametre.
Sekundært vil disse resultater kunne anvendes af hele landets privat praktiserende fysioterapeuter under fremtidige forhandlinger med respektive kommuner om træning til denne målgruppe.
Resultaterne vil ligeledes indgå i uddannelsens videre arbejde med fokusering på optimering af træning til specifikke målgrupper.
Projektet gennemføres som et klinisk dokumentationsstudie med fokus på monitorering af den leverede intervention, den opnåede effekt af interventionen og deltagernes oplevelse af interventionen.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/10/1228/02/13

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.