DE NY BORGERE - On-line med daginstitutionen Mejsen

  • Thestrup, Klaus (Projektleder)
  • Hansen, Henning (Projektdeltager)
  • Ess, Charles (Projektdeltager)

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektet er en selvstændig fortsættelse af et flerårigt samarbejde med Daginstitutionen Mejsen i Århus omkring børn og pædagogers fælles leg med digitale medier. Igennem en række pædagogiske forløb i perioden 2006-2009 har pædagog Henning Hansen med Klaus Thestrup som sparringspartner udviklet en række medielege med dramafortællinger, kameraer, billeder og bærbare computere.

I 2011 inddrages de digitale mediers muligheder for at gøre børn og pædagoger til medproducenter og kommunikere regionalt, nationalt og globalt. Internettets muligheder skal inddrages i de eksisterende erfaringer med at skabe et kredsløb mellem lege, materialer og forskellige medier I daginstitutionen som sted og mødeplads mellem børn og pædagoger.

Projektet har 3 formål: For det første at støtte børns legekultur I en pædagogisk kontekst. For det andet at støtte den aktuelle børnegruppes mulighed for sammen med pædagogerne at være og blive aktive samfundsborgere i et globaliseret medie- og vidensamfund. Og endelig for det tredje at give eksempler på hvordan pædagoger og børn i daginstitutionsområdet kan bruge digitale medier som en væsentlig og selvfølgelig del af den pædagogiske praksis.

Medielege med medieteknologier og mediefortællinger har stået i centrum for de praktiske forløb i Mejsen og vil fortsat gøre det i det nye projekt. Fokus er nu at føre medielegene ud på nettet og bruge dem som leg og kommunikation med andre børn.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/11/1031/12/11

Emneord

  • børnehaver