Projektdetaljer

Beskrivelse

Demens Film projektet har til at formål at lave film, som er målrettet mennesker med demens. Filmene skal medvirke til at frembringe en behagelig stemning omkring og hos den demensramte, så hverdagen bliver så tryg som mulig. Filmene skal samtidig hjælpe til at fastholde egen identitet og derigennem hæve livskvaliteten.

Center for forskning i aldring og demens (CFAD) er partner i projektet, med ansvar for at lede en ekspertgruppe, der udarbejder et sæt anbefalinger som skal rammesætte og afgrænse selve filmproduktionen. Øvrige partnere er Retrospect Film med ansvar for film produktionen og fremstillingen af et DVD box-sæt, som distribueres gennem Socialstyrelsen til landes kommuner og andre interesserede. Ergoterapeut uddannelserne i VIA University College har til opgave at afprøve og evaluere box-sættet, med henblik på senere publiceringen af resultaterne.

I forbindelse med ekspertgruppearbejdsprocessen har Demensnetværket for Studerende ved CFAD, varetaget en mindre undersøgelse af personalets brug af film/TV/DVD i hverdagen, samt deres forventninger til et kommende DVD produkt. Der er ligeledes lavet en undersøgelse af pårørende og demensramtes TV vaner – både omkring tidspunkt på dagen og anbefalinger til indhold. Resultaterne er tilgået ekspertgruppen, som et led i deres arbejdsproces, og formidles desuden/derefter i posterform.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/1231/12/13

Samarbejdspartnere

 • VIA (leder)
 • Socialstyrelsen (Projektpartner)
 • Retrospect Film (Projektpartner)

Emneord

 • demens
 • filmproduktion
 • reminiscens
 • demens

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.
 • Reminiscens Forskningsprojektet

  Gudex, C. (Projektdeltager), Horsted, C. (Projektdeltager), Jensen, A. M. (Projektdeltager) & Kjer, M. (Projektdeltager)

  01/08/0501/10/07

  Projekter: ProjektForskning

  Fil