Projektdetaljer

Beskrivelse

Region Syddanmark har besluttet at alle medarbejdere med patientkontakt over en 4 årig periode tilbydes deltagelse i kurset Den gode samtale. I første omgang er det primært læger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter som uddannes. Herefter kan kurset udrulles til nyansatte og øvrige relevante medarbejdere på de enkelte sygehuse.
Ifølge planen skal ca. 22-26 regionale instruktører på tværs af sygehusene uddannes til at undervise ca. 200-240 lokale undervisere, som skal undervise medarbejdere på eget sygehus. I alt vil ca. 10-12.000 af regionens medarbejdere gennemføre kurset i løbet af kommende 4 år.
Kommunikationskurset tager udgangspunkt i Calgary Cambridge Guiden, som bruges til at skabe struktur i samtaler med patienter og pårørende.
Kurset bygger videre på de gode erfaringer med Calgary Cambridge Guiden fra blandt andet KBU-uddannelsen, sygeplejerskeuddannelsen, medicinstudiet og projektet ”Klar Tale med patienterne” på Sygehus Lillebælt.
Regionsrådet har på baggrund af de god erfaringer ønsket at udbrede udviklingen af de sundhedsprofessionelles mundtlige kommunikationskompetencer til alle medarbejdere med patientkontakt i Region Syddanmark.

Lærings- og Forskningshuset, Aabenraa er tovholdere på projektet.
UC Syd har udviklet og gennemfører Instruktør uddannelsen. UC Syd har i samarbejde med Juliane Dinesen og Rikke Wesselhöft kvalificeret materialet til Underviseruddannelsen og Basiskurset. UC Syd har kvalificeret og organiseret alt materialet til Instruktøruddannelsen - Underviseruddannelsen og Basiskurset
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/06/2001/01/24

Samarbejdspartnere

  • Lærings- og forskningshuset ved Sygehus Sønderjylland (leder)

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • Kommunikation
  • Uddannelse, professioner og erhverv
  • kompetenceudivkling