dette studie er en del af ELDORADO projektet Forebyggelse af underernæring og fremme af trivsel hos ældre i eget hjem ved optimering af madservice, støttet med bevilling (4105-00009B) fra Innovationsfonden
I arbejdspakke 2 skal der udvikles og afprøves forskellige herlige ELDORADO hoved- og mellemmåltider.
Der vil blive arbejdet med at identificere, hvilke fødevarer og madretter de ældre foretrækker, når det gælder smag, duft m.v. Dette vil foregå i samarbejde med arbejdspakke 1. Deltagerne vil være ældre, der modtager madudbringning og ældre indlagt på hospital med tygge- og synkeproblemer. På baggrund af resultaterne vil der blive udviklet en række herlige ELDORADO hoved- og mellemmåltider med et højt indhold af energi og protein. Retterne vil blive testet i forskellige madudbringnings-systemer bl.a. for at vurdere, hvordan smag og duft bedst bevares. Det vil ske i samarbejde med de involverede kommuner og Københavns Madhus.
De udviklede hoved- og mellemmåltider skal endvidere afprøves i et lodtrækningsstudie blandt småtspisende ældre, der modtager madudbringning. De ældres ernæringstilstand, fysiske funktionsevne, livskvalitet m.m. vil blive bliver målt. Herudover kigges der bl.a. på madspild samt på økonomien i samarbejde med arbejdspakke 4.