Projektdetaljer

Beskrivelse

Et bredt flertal i folketinget ønsker at styrke indsatsen over for de uddannelsesmæssigt udsatte unge. I 2017 kom rapporten ”Bedre veje til en ungdomsuddannelse” hvor et ekspertudvalg efterlyste en sammenhængende målrettet indsats. Dette blev startskuddet til FGU (Den Forberedende Grunduddannelse) som havde første optag af elever i sommeren 2019. FGU eleverne er unge under 25 som ikke har nogen ungdomsuddannelse og bliver vurderet ikke uddannelsesparate. FGU skolerne skal tilbyde disse unge nye måder at gå i skole på ved at udvikle en nye pædagogiske didaktiske tilgange.
Målet er at alle unge på FGU skal videre på ungdomsuddannelse eller opnå tilknytning til arbejdsmarkedet. Uddannelse og beskæftigelse betragtes som fundament for at de unge som voksne vil kunne indgå i et forpligtende demokratisk samfundsmæssigt fællesskab. (Aftale om bedre veje til uddannelse og job (pdf) , s.5/ Aftalepartiernes aftaletekst om FGU)

Når man definerer målgruppen til FGU ud fra alt hvad de unge ikke kan og ikke gør, er der en stor fare for at uddannelses får et ry som et sted for dem, der ikke har andre valg (negativt ry). Men som nyetableret uddannelse er der et vindue hvor FGU kan nå at vise noget andet. Måske lykkes det for FGU at etablere et positivt ry som det sted der kan bringe unge nærmere på den uddannelse de gerne vil optages på eller give de unge adgang til arbejdsmarkedet.
Kort titelFGU
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/01/1930/06/20