Flaskepost til Fremtiden 2.0 - animationer til samskabelse

Projektdetaljer

Beskrivelse

Udviklingsprojekt i ansøgningsfase om udvikling af workshopforløb med børn og unge med fokus på musik, samskabelse og fortællingbårne kulturkoncepter.

Børn og unge samskaber og samproducerer inspirerende kulturprodukter, der inspirerer andre børn til at blive kreativt samskabende. Voksne professionelle skaber relevante og trygge rammesætninger for den fælles kreative udfoldelse.
Projektet bygger oven på tidligere regionale skridt med samskaben med afsæt i det fortællingsbårne koncept: Flaskeposttilfremtiden.dk: En prototype på hvordan voksne professionelle kultur-formidlere kan rammesætte børn og unges samskaben og samproduktion. Denne prototypes fortælling vil være den røde sammenbindende tråd gennem hele dette regionale projekt. Fortællingen åbnes med opfordring til en fælles mission: En flaskepost er skyllet i land. Et råb om hjælp. Vil I hjælpe? Sammen hjælper vi de to børn, vi tror vi ved, er fastlåst i ensomhed. Gennem billeder, dramatisering, lyd-spor/landskaber, sange, kompositioner m.m, sætter vi krop på de udfordringer, de to børn står i. Samtidigt iscenesætter vi konkrete bud på, hvordan de komplekse situationer og de svære følelser de udløser, kan håndteres. Vi vil gøre alt for at hjælpe, og inviterer derfor skæve vinkler og mønsterbrydende muligheder ind, for, ad omveje og ukendte smuthuller, at hjælpe de to børn, som lige så godt kunne være dig eller mig, til en lysere fremtid. Fortællingen er vores fælles ramme. Sammen udtrykker vi os om, hvordan vi kan hjælpe hinanden med at finde vej i livet. Det både på det personlige plan, men også i forhold til store globale udfordringer ud fra tesen at bæredygtighed og væredygtighed er gensidigt afhængige.
Målet med det regionale projekt er at genaktivere det regionale ejerskab i konceptet og sammen genopdage, gentænke og herved kvalificere den hidtidigt producerede prototype til et fælles relevant, håndgribeligt, skalerbart og delbart koncept. Samarbejdet vil det regionale projekt sikre opsamling af lokale erfaringer ind i konceptet og medvirke til at sikre bred relevans, som potentielt kan være en åbning for, at alle børn og unge oplever at have en stemme, som medskabere af regionens kulturliv.

Formålet er at styrke børn og unges tillid og adgang til egen stemme og krop og mod til at udtrykke sig og sætte aftryk i verden. Være- og virkekraft til at kunne sætte scenen for en ny bæredygtig udvikling.
Børn og unge er ejere af fremtiden og bør have en tydelig stemme i, hvilke kulturtilbud, der bør være. Vi skaber her et kulturelt spillerum, som giver plads til at de kan spille ind med hvad de synes er vigtigt at formidle, med afsæt i et koncept, som alle kan tilgå, fordi det åbnes gennem storytelling gamification, som de kender fra de digitale rum.

Slutproduktet har til formål at: - åbne døren til kunst og kultur for de børn, som ikke oplever sig inviterede ind og ikke kan se relevansen i de nuværende kulturtilbud.
- skaber plads til udfoldelse og grobund for mange former for kreativt talent.
- Skabe et fælles 3. der kan aktiveres, på tværs af folkeskolen, hvor vi kan møde alle, og kulturskolernes mere fordybende tilbud, ligesom det kan være sammenbindende på tværs af Kulturskoler og på tværs af deres mangfoldige tilbud.

Projektet er stadig i ansøgningsfase.


Nøgleresultater

Et innovativt udviklings- og produktionsmiljø med fælles metode og materialeplatform.

Projektet har 2 sideløbende udviklingsspor:

TVÆRÆSTETISK SAMSKABELSES DIDAKTIK
Resultatmål
Konkrete og delbare metoder og materialer til at facilitering af forløb med afsæt i fortællingskonceptet: Flaskeposttilfremtiden.dk
I forløbet samskabes grundmaterialer, som kan sendes videre til kreativ samproduktion

KREATIV SAMPRODUKTION
Resultatmål: Udviklingsgruppen kvalificerer metode og materialer til samproduktion Rammesætning af samproduktion på tværs kunstarter og organisationer. Udviklingsgruppen samproducerer, i samspil med extern produktionskompetencer, de lokale bidrag til en fælles fremvisning i Musikhuset, Aarhus(Foyer og Store sal). Fremvisningen afvikles i samspil med Music City Event. Publikums målgruppen er: Børnefamilierne

Workshops og fælles kurser i udviklingsgruppen(Inspiration til de kreative rammesætninger):
Vi deler og øver hvordan vi inspirerer, rammesætter, fasciliterer og initierer. Vi lærerat bruge konceptets benspændskort, dogmer, teksturpartitur, soundpainting,og metoder fra Writing an opera til karakterdesign, karakterudvikling og del-element storyline. Oplæg ved tilknyttede forskere og fælles refleksionover den fælles oplevelse og Vi gør klarUndersøgerpotentialer og tænkninger bag den kreative didaktik i samspil med forsker
Forventningsafstemningog brainstorming på temaerog muligheder.
Turné med fortællingentil samarbejdspartnere i hele regionenmed musikere/fortællere fra World Music Center, som åbner fortællingen til bearbejdning gennem interaktiv koncert og facilitering af kreativ workshop.
Målet er at sikre lokalt ejerskab igennem et markantstart/anslag i hver lokale setting.
-Lokal DEMO(på et delelement af fortællingen) –Samskabelse, samproduktion og fremvisning i egen kommune, samt digitaliseret bearbejdningaf live-demoen, samt optimering af demo-prototypen til blivende produkt(er) på platformen.
Kort titelFlaskepost til fremtiden
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato08/02/2131/12/22

Emneord

  • animation
  • didaktik
  • kreativitet
  • samskabelse
  • musikalsk læring
  • Flaskepost til fremtiden

    Bak de Ritter, G. (Arrangør) & Pedersen, H. (Deltager)

    28 feb. 202128 feb. 2024

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerWorkshop