Grøn omstilling af fødevareerhverv – et uddannelsesprogram til fødevareaktører og madprofessionelle

Projektdetaljer

Beskrivelse

Formålet er med afsæt i et lokalt pilotudbud på Lolland-Falster, at udvikle et praksisnært og fleksibelt uddannelsesprogram, der matcher arbejdsmarkedets efterspørgsel i forbindelse med grøn omstilling i fødevarevirksomheder og madproduktioner.

Målgruppen er fødevareaktører og madprofessionelle i hele fødevarekæden; offentlige og private køkkener, kantiner, fødevareproducenter samt øvrige virksomheder med fokus på grøn omstilling.

Forskningsmiljø: Fødevare- og sundhedsinnovation, Center for Ernæring, Rehabilitering og Jordemoderkundskab.

Bevillingsgiver: Uddannelses og forskningsministeriet. Forsøgs- og udviklingsprojekter for 2021, VEU-trepart, Samarbejdspartnere: Videnplatform Guldborgsund og Fælleskøkkenet Sakskøbing I/S

Absalon er Lead på projektet
Bevillingsstørrelse: 1.084.475 heraf 987.275 kr til Absalon


Lægmandssprog

Grøn omstilling i storkøkkener
Kort titelGrøn omstilling
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/02/2230/11/23

Samarbejdspartnere

  • Fælleskøkkenet Sakskøbing (Medansøger) (leder)
  • Videnplatform Guldborgsund (Medansøger)
  • Kost og Ernæringsforbundet, Sjælland

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • Grøn omstilling
  • Bæredygtighed
  • Planterig
  • Planteproetiner
  • Plantekost
  • storkøkken
  • fødevareaktører