Læs piger - et læse- og motivationsprojekt

Projektdetaljer

Beskrivelse

Den nyeste forskning viser, at piger læser mindre end tidligere. Den tid, de tidligere brugte på at læse, bruger de på digitale medier. Projektet vil undersøge, hvordan fascinationen af disse medier kan bruges i f. til at styrke lystlæsning. Målet: at undersøge om bibliotekerne ved at samarbejde med forfattere, YouTubere og unge læsere kan bruge medier som YouTube og biblo.dk til at inspirere piger i alderen 9-14 år til at læse mere af lyst. Mindst 2500 piger skal læse det, der bliver produceret.

’Læs piger – et læse- og motivationsprojekt’ er et udviklingsprojekt, der med baggrund i læsevaneundersøgelsen ’Børns læsevaner 2017’ skal undersøge, hvordan de 9-14-årige pigers fascination og brug af de sociale medier kan bruges til at styrke deres lystlæsning.

Projektet arbejder konkret med 2 modeller, der skal munde ud i en række videoer på YouTube:

1) etablering af lokale Booktuber-klubber på 9 biblioteker, hvor 12-14-årige piger skal planlægge, filme og redigere videoer om bøger.

2) planlægning af YouTube-videoer, der skal formidle læsning og bøger til målgruppen, i samarbejde med en kendt YouTuber.


Projektets omdrejningspunkt er YouTube-kanalen ’Læs piger – booktube for dig, der elsker bøger’, der går i luften i slutningen af 2018.

Lægmandssprog


Kort titelLæs piger
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/03/1830/04/19

Emneord

  • Børn og unge
  • Læsning
  • Medier, kommunikation og sprog
  • Sociale medier