Maddannelse med lokale rødder

  • Kamuk, Anette (Projektleder)
  • Hansen, Susanne Tønneskov (Projektdeltager)
  • Ravn, Malis (Projektdeltager)
  • Lundgren, Birger Louis (Projektdeltager)
  • Jacobsen, Mikkel (Projektdeltager)
  • Coff, Christian Eyde (Projektdeltager)

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektet vil i samarbejde med tre skoler i Lejre Kommune udvikle læremidler og undervisningsforløb til styrkelse af fagligheden og elevmotivationen i faget madkundskab. Fokus vil være på besøg hos lokale fødevareproducenter, udvikling af skolehavekonceptet og det fælles måltid i skolen.

Nøgleresultater

Projektet arbejder case-orienteret og eksemplarisk for at initiere en konkret udvikling af faget madkundskab i Lejre Kommune, men er samtidig generisk i udviklingen af alment anvendeligt læremateriale og didaktiske forløb:
•Læremidler/guide til samarbejde med lokale fødevareproducenter og måltidsproducenter rettet mod udvalgte fødevarer og baseret på årstider og skolernes årshjul
•Udvikling af og læremidler om skolehavekonceptet tilpasset rammebetingelser og årshjul
•Besøg med skoleklasser hos lokale fødevare- og måltids producenter i Lejre Kommune
•Case-beskrivelse af organisering, fælles rum og sociale rammer for måltidsfællesskaber
Kort titelMLR
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/08/1831/12/19

Samarbejdspartnere

  • Lejre Kommune (leder)
  • Kiselgården
  • Henrik Byrial
  • Kuberts Fisk
  • Sørø kommune, Pedersborg skole

Emneord

  • sundhedspædagogik
  • Mad
  • Måltider
  • Maddannelse
  • Fødevarer
  • Madkundskab
  • Fødevarevirksomheder

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.