Mikro finans.

 • Pedersen, Hanne (Projektdeltager)
 • blum samuelsen, peter (Projektleder)
 • jønsson, søren (Projektdeltager)

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  Udvikling af e-læringskursus i VSLA metode for feltarbejdere

  Folkekirkens Nødhjælp Learning Lab har startet et projekt til formidling af VSLA metoden gennem e-læring for VSLA feltarbejdere. Vi skal væk fra støvede manualer og standardiseret VSLA undervisning, som vi vil forvandle til et simpelt, interaktivt og oplevelsesorienteret VSLA univers med praktiske redskaber for almindelige feltarbejdere.
  Village Savings and Loan Associations (VSLA) er et særdeles effektivt udviklingsredskab, der skaber store økonomiske og sociale forandringer for millioner af verdens fattigste. Fattige mennesker mødes i en gruppe ugentligt og spare op for derefter at låne medlemmer af grupperne lidt større beløb til sociale og erhvervsmæssige formål.
  Det har været vanskeligt for mange udviklingsorganisationer at komme i gang med VSLA arbejdet, da kurser i metoden kan være dyre og svært tilgængelige. Det vil projektet rode bod med udvikling af et e-læringskursus, der vil forvandle tørre manualer og klasseundervisning til et simpelt og interaktivt oplevelsesorienteret VSLA univers med praktiske redskaber for almindelige feltarbejdere.
  Produktet, der finansieres af FAHU Fonden, udvikles sammen med bl.a. Hugh Allan, som er den helt centrale internationale ekspert på netop VSLA metoden samt det amerikanske Carsey School of Public Policy, der er en af de største leverandører af VSLA undervisning overalt i verden. Dansk Forum for Mikrofinans vil også bidrage til udviklingen af e-læringskurset og i udbredelsen heraf i den danske mikrofinans-sektor.
  StatusAfsluttet
  Effektiv start/slut dato04/05/1524/07/15

  Emneord

  • produktudvikling
  • spil, animation og formidling
  • ulands udvikling