Min Rådgivningspartner - samtaler med unge

Projektdetaljer

Beskrivelse

Min rådgivningspartner (MRP) er forskningsprojekt, som har skabt et nyt redskab til at analysere og udvikle samtaler med unge.Redskabet er udviklet til at hjælpe socialrådgivere, som møder unge i en myndighedskontekst, men kan bruges bredere i forhold til børn og af andre faggrupper.
Udviklingen af MRP blev påbegyndt med en pilotmodel, som blev udviklet og afprøvet i 2014-2016 i tre kommuners afdelinger. MRP indebærer, at socialrådgivere filmer deres samtaler med unge, og sender dem ind til supervision. Det giver mulighed for at se på, hvad der fungerer godt og hvad der kan gøres bedre. Yderligere giver det mulighed for at analysere filmene og udvikle den forskning, som ligger til grund for supervisorens udvalg og samtale med sagsbehandleren.
I perioden 2016-2019 blev der foretaget afprøvning af såvel supervision som analysemodel i tre nye kommuner og en af de gamle.Det forbedrede begge dele og gav dybere indsigter i, hvordan samtalerne kunne forbedres, som efterfølgende er brugt i praksis. Det gav også indsigt i, hvad der var udfordringer, når MRP skulle bruges i praksis i en kommunal afdeling Der er bl.a. udformet et vidensnotat om forskning i samtaler og skrevet en bog om myndighedssamtaler med unge (Antczak og Steensbæk, 2020).
Aktuel fra 2020-2022 afprøves analyserne på de 343 indsamlede film,, hvor det undersøges om analyserne kan udføres ens (reliabilitet) og vise det samme som nærliggende metoder også ser på (validitet). Derved gøres analysemodellen klar til den sidste afprøvning i praksis.
Bemærk projektet er støttet af TrygFonden, da det offentlige ikke støtter den slags forskning.

Lægmandssprog

MRP gør det muligt for sagsbehandlere at blive bedre til tale med unge og sandsynligvis også børn i en myndighedskontekst. De får supervision på flere samtaler og analyseres efter en afprøvet model til at finde ud af, hvad der er godt og hvad der kan gøres bedre. Se folder, hvis du vil høre nærmere eller ring til Signe Steensbæk, Helle Antczak som begge er socialrådgivere eller Frank Ebsen.

Nøgleresultater

se bog, folder og publikationer
Kort titelMin RådgivningsPartner
AkronymMRP
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/02/1431/08/22

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.