Opdatering af klinisk retningslinje vedrørende dysfagi

  • Beck, Anne Marie (Projektleder)
  • Hansen, Tina (Projektdeltager)
  • Kjærsgaard, Annette (Projektdeltager)
  • Poulsen, Ingrid (Projektleder)

Projektdetaljer

Beskrivelse

I en række lande, herunder Danmark, er der skriftlige retningslinjer, der beskriver de forskellige typer teksturmodificerede fødevarer og fortykkede væsker. Ingen af ​​disse er baseret på en systematisk gennemgang af teksturmodificeret mad og fortykket væske som værende mere tilstrækkelig end almindelig mad og væske og derved forhindrer eller reducerer virkningen af ​​dysfagi. Projektet sigter mod at give anbefalinger baseret på evidens for voksne (18 år) med orofaryngeal dysfagi så hurtigt som muligt efter diagnosen for at sikre tilstrækkeligt og sikkert oral indtagelse af ernæring, så længe som mulig og derved forhindre underernæring, dehydrering, aspiration og aspiration lungebetændelse.
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato01/02/2131/05/22