Populærkultur og image-making med Roskilde Festival

  • Andersen, Louise Damgaard (Projektleder)
  • Lage, Katja Bjarnov (Projektdeltager)
  • Lynggaard, Klaus (Projektdeltager)
  • Ligaard, Elise (Projektdeltager)

Projektdetaljer

Beskrivelse

Udviklingsprojektet er et samarbejde mellem Roskilde Festival og DMJX med de studerende på Visuel Kommunikation på 3. semester som udøvende løsningsstillere, hvor den fælles undervisning fandt sted i det store auditorium på DMJX i Emdrup. De studerende brugte deres egne erfaringer og kreativitet til at omdanne auditoriet til Dyreskuepladsen, hvor bl.a. Orange Scene blev skabt ud fra de studerendes egne Roskilde anekdoter - skrevet på orange papir. Undervisningen foregik via forelæsninger af gæster som har viden indenfor populærmusik og fankultur, Klaus Lynggaard og Elise Ligaard, som bandt teori sammen med forelæsninger, hvor de studerende efterfølgende skabte en visuel huskeseddel som oversættelse af hvert tema. Som afslutning på vidensoplæggene var hele VK2 på besøg på Ragnarok, Museet for pop, rock og ungdomskultur, hvor guidede rundvisninger gav de studerende viden og sanselig oplevelse af musikperiodernes nedslag. Projektet rakte ud til de fire studieretninger og gav mulighed for at byde ind med hver deres fagkundskaber i en ny og blandet kontekst.

Målet for projektet:
Ud fra generel research og forelæsninger omkring populærmusikkens historie og fankultur samt Roskilde Festivals tidligere materiale (festival plakater,
programmer, koncert anmeldelser, gode historier fra festivalaviserne,
anekdoter, billeder m.m.), skabes med et kritisk og analyserende blik
prototyper af produkter, som sammensættes i en ny form for at give indsigt i
kulturelle fænomener og tendenser, alt sammen tilført en stor portion
zeitgeist.

Nøgleresultater

Med afsæt i kulturelle tendenser i medie og samfund var det spændende at opleve, hvordan teori om populærkultur koblede sig på forelæsningernes dynamiske form og gav de studerende et stærkt vidensfundament at arbejde videre på. Vidensdelen blev overført i visuelle eksekveringer, som skabte nye løsningsforslag til samarbejdspartneren.

Roskilde Festival bidrog til at motivere og inspirere de studerende, og gøre det fagligt interessant og udbytterigt. Selv oplevede RF det meget lærerigt og interessant, at se hvordan en stor gruppe unge med en specifik faglig profil tænkte løsninger til dem.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato02/01/2024/01/20

Samarbejdspartnere

  • Roskilde Festival (Projektpartner) (leder)

Emneord

  • Medier, kommunikation og sprog
  • Populærkultur
  • visuel kommunikation
  • æstetiske processer

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.