Refleksion in the social professions -a comparative analyses between Denmark and UK

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  Dansk titel: Refleksion i de sociale professioner – en komparativ undersøgelse mellem britiske sociale arbejder og danske pædagoger

  Dette Ph.d.-studie har til formål at undersøge refleksion i praksis med henblik på at udvikle viden om refleksion i de sociale professioner. Der er tale om en kvalitativ komparativ undersøgelse af henholdsvis britiske sociale arbejders og danske pædagogers refleksive praksisser i hverdagen. Studiet tager afsæt i konkrete hverdagssituationer i professional praksis -hverdagssituationer der har provokeret/krævet/opfordret til refleksion. Disse situationer undersøges med henblik på at få svar på følgende spørgsmål:
  - Hvad er refleksion?
  - Hvad kendetegner situationer der kalder på refleksion?
  - Hvordan kan man udvikle det refleksive rum i organisationen?
  - Hvordan kan professionsuddannelse bidrage til at optimere refleksionskompetencer hos kommende professionelle praktikere?

  Der er tale om et engelsksproget studie Ph.d.-studiet, som er forankret ved University of Portsmouth, School of Sociology and education, Faculty of Humanities and Social Sciences. Deadline for studiet er Februar 2023

  Lægmandssprog

  Dette igangværende Phd-studie undersøger hvordan professionelle der arbejder med udsatte børn og unge, lærer at reflekterer i praksis.

  Nøgleresultater

  Resultater er først på plads i Feb 2023
  Kort titelRefleksion in the social professions
  StatusIgangværende
  Effektiv start/slut dato01/02/1731/12/22

  Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold
  • Børn og unge
  • Ledelse, organisationsudvikling og innovation