Sci-Vi konference og netværksaktivitet 2023

Projektdetaljer

Beskrivelse

Formål: Sci-Vi konferencen, samt events og workshops som leder op til, er vidensprednings- og matchmaking-events som afsøger og tester visuelle formidlings- og vidensdannelses potentialer i et bredt community. På denne baggrund finder en udvikling løbende sted og nye samarbejder, formater og metoder opstår.
Endvidere understøtter, og præsenterer, konference og netværksdage en løbende udvikling af interdisciplinære uddannelsesforløb med visuel forskningsformidling som omdrejningspunkt og tilrettelagt som brobygningsuddannelsesaktivitet imellem animatorer, visuelle storytellers og forskere.
Afholdte aktiviteter: Maj 2023: Planlægning af Sci-Vi seminar i Juni, som leder op til selve konferencen i September, herunder herunder afvikling af workshops og arbejdsmøder for deltagende forskere og visuelle storytellers.
Juni 2023: Afholdelse af Sci-Vi seminar for virksomheder med interesse for visuel forsknings- og vidensformidling, og animatorer med interesse i denne type formidling. Efterfølgende match-makings aktivitet
Juni 2023: Program for Sci-Vi konference i september udarbejdes i samarbejde med virksomheder
August 2023: PR konference, og udarbejdelse af mindre survey i samarbejde med udvalgte animations virksomheder
September 2023: Afholdelse af konference
Oktober 2023: Indhentning af surveys og opfølgning på disse, herunder match-making aktivitet, udviklingsmøder og søsætning af nye samarbejder.

Aktiviteterne var støttet af Vision Denmark, uddannelses- og forskningsstyrelsen

Nøgleresultater

Projektpartnerne har på Sci-Vi konferencen 2023 præsenteret nye cases og eksempler på tværgående samarbejder samt præsenteret resultater, som er genereret i løbet af det indeværende år af tilknyttede forskere på Sci-Vi initiativet. Se program for eksempler. Endvidere har aktiviteterne under Sci-Vi konference, og workshops op til, genereret nye projekter for alle projektpartnere.
Konferencen, og Sci-Vi aktiviteter, fungerede som katalysator for nye innovative samarbejder mellem virksomheder i den visuelle branche og forskningsinstitutioner og understøttede således på samme tid også styrkelsen af tilgængeligt forskningsviden for den brede befolkning.
Eksempler:
- Videnskab.dk, Lommefilm og The Animation Workshop har udviklet Web-Dok koncept med unge i Danmark som målgruppe og ansøgt Novo Nordisk fonden I samarbejde med naturvidenskabelige forskerne
- Aalborg Universitet, Folkeuniversitetet og animatorer fra Sci-Vi Community har testet animerede podcast teasere ifht til om animationerne genererer mere interesse for folkeuniversitetets forskningsformidling – det tilknyttede følgeforskningsprojekt viser positive resultater
- Peter Teglberg Madsen professor i sansefysiologi ved Biologisk Institut på Aarhus Universitet, Phenomenal Viborg og animatorer fra vores Sci-Vi community har udviklet og testet multiuser VR oplevelsen KASKELOT, som får liv i et større projekt i 2024-25

Igennem videnspredningsaktivitet, netværksarrangementer og de konkrete samarbejder opdyrker vi således en praksis blandt forskere ift. at formidle mere visuelt, og klæder forskningsmiljøet fagligt på til at tænke visuelle samarbejder ind i forskningsprojekter.


StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato10/04/2308/12/23

Samarbejdspartnere

  • Aalborg Universitet

Emneord

  • Medier, kommunikation og sprog
  • Æstetik, design og medier
  • Sci VI
  • visuel videnskabsformidling
  • visuel videnskabskommunikation
  • ANIDOX