Projektdetaljer

Beskrivelse

Formidlingsprojekt finansieret af Nordea Fonden:
Vision
Smagen er et fundamentalt livsvilkår for os alle; den er med os hver dag, hele dagen og gennem hele livet, og den er en forudsætning for et godt og sundt liv. Det er vores vision at åbne danskernes øjne for smagens betydning og gennem oplevelser og konkret viden at få skabt et fundament for mere bevidsthed omkring det at værdsætte og udfordre smagen i de daglige måltider.
Målsætning
Formålet med projektet er at fremskaffe og udnytte en forskningsbaseret viden til at skabe almen forståelse og praksis omkring smagen som et grundlæggende vilkår for det gode liv. Forståelsen udmøntes konkret i læring og undervisning, specielt i det nye fag Madkundskab i folkeskolen og i skolens hverdag, samt på Lærer- og pædagoguddannelsen på UC Lillebælt og Ernærings- og sundhedsuddannelen på UC Sjælland/ Ankerhus. Det er påstanden, at projektet med et klart sigte på et antal særligt udvalgte temaer under overskriften Smag og formidling også kan skabe et helhedsbillede af smagens betydning. Det er vores kvalitative målsætning, at dette helhedsbillede kommer til at virke som model og inspiration for udbredelse af viden, der kan skabe grundlag for en forståelse og daglig praksis omkring mad og smag i befolkningen.
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/11/1430/11/18

Samarbejdspartnere

Emneord

  • ernæring

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.