Projektdetaljer

Beskrivelse

Et projektforløb med test og evaluering på to psykiatriske afdelinger af stolen ABRACE med tilbehør. ABRACE stolen er en sansestimulerende lænestol med vippegynge og tilbehør, der består af bentæpper, poncho på 3 og 5 kg. og en krammepude.
Test og evaluering har som formål at få valideret stolens funktioner og virkning i psykiatrien og derved indhente viden om, hvorvidt stolen virker efter hensigten og desuden informere producenten af stolen om eventuelle behov for tilretning af produktets funktioner.
Indsamling af data er foregået over 2 måneder og i 2 faser.
Fase 1: Afprøvning af ABRACE stol med tilbehør på 2 afdelinger i 2 sammenhængende måneder med registreringer via spørgeskemaer og logbøger.
Fase 2: Afsluttende interviews med nøglepersoner om stolens funktion og virkning på patienterne.

Nøgleresultater

ABRACE stol med tilbehør har en positiv indvirkning på motorisk uro, rastløshed, angst og utryghed hos patienter med forskellige alvorlige psykiatriske problemstillinger og diagnoser.
Stolen kan anvendes som supplement i den individuelle behandling af en patient eller miljøterapeutisk i fællesområderne til at dæmpe ubehagelige og destruktive symptomer hos patienterne.
Stolen er nem at anvende, rengøre og vedligeholde.
Der har været følgende ønsker til forbedring af stolen: Lille nakkepude til støtte, ryglæn der kan vippes tilbage, indbygget musik i øreklapperne, separation af vippegyngen, mulighed for justering af vippegyngens længde.
Kort titelTestforløb og evaluering af ABRACE produkter på 2 psykiatriske afdelinger
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/05/1930/11/19