Sund ernæringsformidling i medierne

  • Ejstrup, Michael (Projektleder)
  • Hyldgaard, Peter (Projektleder)
  • Roland, Kresten (Projektdeltager)
  • Povlsen, Karen Klitgaard (Projektdeltager)

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektbeskrivelsen præsenterer forslag til et forsknings- og formidlingsprojekt om sundernæringsformidling i medierne. Ansøgningen tager udgangspunkt i to store udfordringer i voressamtid: Dels et voksende fokus på sundhed og ernæring i det moderne samfund, dels enmedieverden, der er præget af løbende forandringer og mange afsendere med forskelligedagsordener og budskaber.Projektet vil levere en række forskningsindsatser, der har til formål at kortlægge mediernesudlægning af ernæringsbudskaber. Det vil blandt blive undersøgt, hvordan traditionelle og socialemedier formidler ernæringsbudskaber i dag, hvilke eksperttyper der fungerer som afsender påbudskaberne, samt hvilke sproglige rammer der kendetegner formidlingen. Ydermere vil der bliveforetaget eksperimenter med ernæringsformidling, der blandt andet skal vise, hvilke effekterjournalistiske virkemidler har på modtagernes oplevelse af tillid, frygt og engagement.Undervejs i forskningsprojektet vil resultaterne blive delt med forskere, undervisere og studerendeinden for journalistik, kommunikation og sundhed. Dette vil blandt andet foregå via undervisningaf studerende samt løbende udgivelse af videofilm og debatindlæg på en online projektside.Når projektet nærmer sig sin afslutning og sine endelige resultater, vil disse blive omsat til et sætevidensbaserede anvisninger i effektiv ernæringsformidling. Disse anvisninger vil blive spredt tilrelevante faggrupper via en rapport, en konference, en workshop, en digital pjece samt onlineartikler med videoer og mulighed for debat.Projektets endegyldige mål er at forsyne faglige formidlere med vigtig viden om effekten af deresformidling om ernæring. Det vil dermed give danskerne bedre forudsætninger for at:1. Møde relevant information om ernæring 2. Kunne træffe bedre valg om ernæring 3. Spise sundere
StatusAfkortet
Effektiv start/slut dato01/09/1631/12/17

Emneord

  • Medier, kommunikation og sprog
  • Sundhed
  • Ernæring
  • formidling