Surface sterilization of fruits and vegetables using ozonated water

  • Rasmussen, Lars Holm (Projektleder)
  • Greve, Bo Bjørn (Projektdeltager)
  • Bergsøe, Merete Norsker (Projektdeltager)
  • Martinez, Jimena Bertorello (Projektdeltager)
  • Pedersen, Tine Karen Hjort (Projektleder)
  • Haar, Mette (Projektdeltager)
  • Pedersen, Jesper (Projektdeltager)
  • Rosenfjeld, Mette (Projektdeltager)
  • Mathiesen, Caroline Benedicte Kjærulff (Projektdeltager)
  • Johansen, Torben Seested (Projektleder)
  • Christensen, Lone (Projektdeltager)

    Projektdetaljer

    Beskrivelse

    GUDP projekt. Undersøgelse af effekter af ozon-holdigt vand på bakterier, svampe, fødevarekvalitet og mykotoksiner.

    Lægmandssprog

    FOOD CHEMISTRY AND TOXICOLOGY

    Nøgleresultater

    Seven success criteria will determine if the project has a favorable outcome:
    SC1: Development of protocols for ozonation treatment of cereal grains.
    SC2: Identification of optimal working conditions for ozonation treatment.
    SC3: Construction of a lab-scale silo prototype for “live-tests”.
    SC4: Design of prototype disinfection unit for the grain industry.
    SC5: Submission of thesis, dissertation and doctoral degree grant.
    SC6: Accepted publication of at least three articles in peer-reviewed journals.
    SC7: Creation of business division dedicated to the grain sector and introduce the technology to the
    market.
    Kort titelWashO3
    StatusAfsluttet
    Effektiv start/slut dato01/07/1830/06/21

    Samarbejdspartnere

    • Infuser (leder)
    • Frankly Juice ApS
    • Københavns Universitet
    • Gl. Estrup Gartneri
    • Hunsballe Grønt

    Emneord

    • Sundhed, ernæring og livskvalitet
    • Teknik, ingeniørvidenskab og IT

    Fingerprint

    Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.