Taste didactics - Smagsdidaktik i faget madkundskab i skolen i Danmark. Et pilotstudie.

Projektdetaljer

Beskrivelse

Projektet har til formål at udføre et pilotstudie af, hvordan forskellige dimensioner af smag formidles i undervisningen på 2-3 skoler i Danmark, således at der skabes indsigt i, hvordan børns smagskompetencer understøttes i skolen, samt hvordan madkundskabsundervisning kan fremme kritisk reflekterede madvalg hos børn.

Derudover indgår dette pilotstudie også som en del af adjunktforløbet for Mathias Skovmand-Larsen, adjunkt på Københavns Professionshøjskole.
Endelig har pilotstudiet til formål at den genererede data og viden (dvs. projektets forgrundsviden) bidrager til det eksisterende forskningsprojekt ’TASTE Didactics - Food and critical thinking’, der ledes af Høgskulen på Vestlandet (HVL) i Bergen, Norge.

Lægmandssprog

Projektet har til formål at udføre et pilotstudie af, hvordan forskellige dimensioner af smag formidles i undervisningen på 2-3 skoler i Danmark, således at der skabes indsigt i, hvordan børns smagskompetencer understøttes i skolen, samt hvordan madkundskabsundervisning kan fremme kritisk reflekterede madvalg hos børn.

Nøgleresultater

Smagsdidaktik, smagsdimensioner, kritisk tænkning
Kort titelTaste didactics
StatusAfsluttet
Effektiv start/slut dato01/09/2231/05/24

Samarbejdspartnere

  • Western Norway University of Applied Sciences (leder)