Tværprofessionelt samarbejde i social- og specialpædagogisk praksis

    Projektdetaljer

    Beskrivelse

    Tværprofessionelt samarbejde er almindeligt i forhold til pædagogisk arbejde med børn, unge og voksne med særlige behov eller i udsatte positioner. Bl.a. er det almindeligt at der på specialskoler indgår forskellige faggrupper såsom lærere, pædagoger, fysioterapeuter mv. i arbejdet omkring børns læring. I pædagoguddannelsen fra 2014 er et tværprofessionelt element indlagt i uddannelsens specialiseringsdel. Hensigten med dette element er ifølge UCC’s studieplan; at styrke pædagogstuderendes kompetencer i at anvende deres pædagog faglighed i det tværprofessionelle samarbejde for at styrke kvaliteten i opgaveløsningen.
    Dette er et forslag til et delprojekt i satsningen Tværprofessionelt samarbejde om inklusion og lige muligheder – har til formål at skabe viden om det tværprofessionelle samarbejdes betydning i social og specialpædagogisk praksis med børn og unge i udsatte og marginaliserede positioner. Delprojektet vil have særlig fokus på at undersøge og bidrage med viden om pædagogens perspektiver, bidrag og faglighed heri.
    Delprojektet skal bidrage med viden i satsningens samlede vidensproduktion om tværprofessionelt samarbejde og har endvidere til formål at bibringe viden til brug i forbindelse med undervisning på specialiseringen Social og specialpædagogik i pædagoguddannelsen.
    Spørgsmål til undersøgelse:
    Hvilken betydning har tværprofessionelt samarbejde i social- og specialpædagogisk praksis med børn og unge i udsatte og marginaliserede positioner?
    Og hvordan kommer pædagogens faglighed til udtryk i det tværprofessionelle samarbejde?
    StatusAfsluttet
    Effektiv start/slut dato01/01/1531/12/15

    Emneord

    • specialpædagogik
    • tværprofessionalisme

    Fingerprint

    Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.