VIBASO, Min Rådgiver

  Projektdetaljer

  Beskrivelse

  Et udviklings- og måleredskab om unges udvikling i form af en app til smartphone, Min Rådgiver. De unge får mulighed for at rapportere, hvordan de har det til sagsbehandlere, der får aktuel resultatorienteret viden, der kan bruges til at prioritere arbejdet.

  Der er kun begrænset viden om, hvordan sagsbehandlere håndterer viden om familien fra forskellige kilder og transformerer den over i vurderinger, beslutninger om indsats og samarbejder med den unge og andre involverede parter. Vi savner således såvel metoder som viden, der direkte kvalificerer sagsbehandlere i deres interaktion med udsatte børn/unge og deres forældre, og dermed redskaber, som de kan anvende i en kommunal praksis.

  Projektet om vidensbaseret socialrådgivning skal udvikle og teste redskaber, der forbedrer socialt arbejde med udsatte unge gennem løbende feedback til sagsbehandlere. Det sker ved at konkretisere, hvilke aftaler mellem unge og sagsbehandlere, og hvilke professionelle indsatser, der er nødvendige.

  Det er i realiteten en specificeret handleplan samt metoder til at udrede og følge op i samtalen. Målet er at forbedre kommunikation og handlinger ved i højere grad at lade den unge komme til orde, og give sagsbehandlere mulighed for at handle målrettet. Det giver samtidig en mulighed for at prioritere de unge, som har størst behov.

  Projektet er ikke et singulært metodeprojekt, hvor én eksternt udviklet metode implementeres, men udvikler redskaber, som skal skabe læring og refleksion hos de professionelle. Projektet udvikles i tæt samarbejde med udvalgte unge og sagsbehandlere. Udviklingen og testen sker i tæt samarbejde med de tre involverede kommuner.
  StatusAfsluttet
  Effektiv start/slut dato01/02/1531/01/16

  Emneord

  • udsatte unge
  • socialrådgivning
  • brugerinddragelse

  Fingerprint

  Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.