Adfærdsmodificerende kostvejledning

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

Abstract

Hvad kræver det at imødekomme de mange udfordringer, der opstår i en kostvejledningsproces? Hvilke kostvejledningsteorier, -metoder og -perspektiver kan kostvejlederen anvende? Hvorfor er det relevant at opnå indsigt i kostvejledningens kompleksitet? Kostvejledning – teorier, metoder og perspektiver behandler spørgsmål som disse og belyser kostvejledningens kompleksitet i tre forskellige dele. Del ét omhandler overvejelser, som kostvejlederen ofte vil have nytte af at gøre sig, inden selve kostvejledningen begynder. Del to indeholder forskellige vejledningsteorier og samtalemetoder med dertilhørende praktisk anvendelige samtaleteknikker og modeller, som kan benyttes til udførelsen af selve kostvejledningen, og del tre omfatter en række perspektiver til inspiration for arbejdet med persongrupper med særlige udfordringer. Denne lærebog skal betragtes som en arbejdsbog og bogens kapitler kan benyttes som udgangspunkt for øvelser og eksperimenter i en simuleret eller virkelig vejledningspraksis. Den er et bidrag til at inspirere studerende på Ernærings- og sundhedsuddannelserne samt andre fagprofessionelle, til at reflektere over og udvikle egen kostvejledningspraksis.
OriginalsprogDansk
TitelKostvejledning : Teorier, metoder og perspektiver
RedaktørerLenette Nielsen
Antal sider10
UdgivelsesstedDanmark
ForlagMunksgaard
Publikationsdato31 mar. 2016
Udgave1.
Sider93-113
ArtikelnummerKapitel 5
ISBN (Trykt)9788762813748
StatusUdgivet - 31 mar. 2016

Emneord

  • ernæring

Citationsformater