Akio

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogFormidling

Abstract

"Savner du Danmark?” spørger hendes far pludselig hen over aftensmaden. Anna kan ikke svare, nægter at komme til at græde, så hun nikker bare let og kigger ned på sin tallerken. Ris, ristet fladfisk, syltede grøntsager og sesam. ”Gør det, så godt du kan,” siger han opmuntrende. ”Ganbarimasu,” svarer Anna, og han smiler stort. ”Ja! Ganbarimasu!” Der er så meget, hun har lyst til at fortælle ham om, men hun aner ikke, hvor hun skal starte.

15-årige Anna er flyttet fra Danmark til Japan for at dyrke den japanske kampsport kendo og for at bo sammen med sin far og hans nye kone. Men alting er meget anderledes, end hun havde forestillet sig. Hun føler sig forkert, fremmed og underlig. Og alene. Sproget især virker helt umuligt, men da Anna får en særlig app, der kan samtale og oversætte for hende, ændrer alting sig, og en farefuld kærlighedshistorie tager sin begyndelse.

Anmeldelser
Bibliotekernes materialevurdering: "En spændende bog med en lidt sci-fi-agtig handling, der fint kunne danne udgangspunkt for en snak om de dilemmaer, der er knyttet til kunstig intelligens. Bogen anbefales indkøbt til folkebiblioteker og PLC."

Steffen Larsen, Politiken ❤️❤️❤️❤️
’Akio’ er en bog, som luller sin læser ind i kulturmøde og fjernøstlig ensomhed, indtil bordet pludselig fanger og viser den skinbarlige fremtid med digitale dådyrøjne og alternativ aen på kinden. Det er uhyggeligt. Og det bliver det ved med at være."
OriginalsprogDansk
ForlagForlaget Krabat
Antal sider140
StatusUdgivet - 2021

Emneord

  • Skoler, fag og institutioner
  • Børn og unge
  • Uddannelse, professioner og erhverv

Citationsformater