Anbefalinger til indførsel af teknologiforståelse i uddannelse af lærere og andet pædagogisk personale: Slutleverance i 3. spor af forsøgsprogrammet for teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning

Lars Bo Andersen, Claus Brabrand, Mie Buhl, Ole Caprani, Marianne Georgsen, Roland Hachmann, Mikkel Hjorth, Rasmus Leth Vergmann Jørnø, Louis Køhrsen, Morten Misfeldt, Rikke Toft Nørgård, Anne-Mette Nortvig, Mads Middelboe Rehder

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerRapportForskning

5 Downloads (Pure)

Abstract


Dette dokument indeholder en række anbefalinger til indførsel af teknologiforståelse i uddannelse af lærere og andet pædagogisk personale. Konkret drejer det sig om teknologiforståelse som selvstændigt fag og som element i de eksisterende fag matematik, billedkunst og håndværk og design.
Anbefalingerne er udarbejdet af forskere og fageksperter fra universiteter og professionshøjskoler, der har deltaget i projekt ’Teknologiforståelse i uddannelse af lærere og andet pædagogisk personale’ under Børne- og Undervisningsministeriet. Projektet udgør 3. spor i ministeriets forsøgsprogram for teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning. Modsat forsøgsprojektets andre spor, der omhandler undervisning i folkeskolen, så omhandler spor 3 den faglighed, som lærere og lærerstuderende skal ud- dannes til på professionshøjskolerne for at kunne varetage undervisning i teknologiforståelse i skolens fag (hvad der kan betegnes som ’lærerfaglig teknologiforståelse’). Spor 3 berører således forholdet mellem skolefag og lærerfaglighed.
Forskernes overordnede vurdering er, at forudsat opgaven med indførsel af teknologi- forståelse i uddannelse af lærere og andet pædagogisk personale organiseres med hensyntagen til de afgivne anbefalinger, er der et betydeligt uddannelsesmæssigt potentiale i at indføre teknologiforståelse både som dyb selvstændig faglighed i eget fag og i flere variationer (teknologiforståelser) i fagene matematik, billedkunst og håndværk og de- sign.
OriginalsprogDansk
ForlagVidensnetværk af forskere og fageksperter i teknologiforståelse
Antal sider56
StatusUdgivet - jan. 2022

Citationsformater