At forstå & blive forstået

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogUndervisning

Abstract

Alle mennesker kan kommunikere. Vi er gode til det. Men det er ikke altid, vi ved, hvad vi gør. Når du lærer at kommunikere på et metakognitivt niveau, lærer du med denne bog i hånden at kommunikere om kommunikation. Metakognitivt vil sige tankemæssigt at være i stand til at stille sig selv uden for situationen og kigge ind på sig selv.Hvad er det, jeg ´ser´? Gennem dette vindue kan du skabe forståelser og erkendelser af konkrete situationer. Du lærer at benævne, hvad der er gang i, og hvad der sker.

Relationer og mønstre skabt i samspil og samvær med andre, har indflydelse på muligheder for at forudse og overveje konsekvenser af egen kommunikation gennem sprog, initiativer og handlinger.. og dermed for kvaliteten i den professionsrettede tilgang.
Praksis skabes, kunne man sige, både med en tænkning om sig selv, men også om en forståelse af den anden. Vi stiller os selv spørgsmål og skaber erkendelser. Hvad tænker han, når han siger sådan? Hvad siger og handler han på, når jeg siger og gør sådan?
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedLyngby
ForlagVarius Forlag
Antal sider276
ISBN (Trykt)978-87-93007-03-1
StatusUdgivet - 2014

Emneord

  • konflikthåndtering

Citationsformater