Børn i familier med alkoholmisbrug: Pilotundersøgelse i Græsted – Gilleleje kommune

Karen Zobbe, Bo Ertmann

  Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogForskning

  Abstract

  Pilotundersøgelsen i Græsted-Gilleleje Kommune er en empirisk undersøgelse, hvis mål er at få dokumenteret og indsamlet kvalificeret viden om en eventuel gråzone bestående af børn, der vokser op i familier med et alkoholmisbrug, uden der er iværksat kommunale støtteforanstaltninger hertil.

  Denne viden er essentiel som grundlag for en forstærket indsats, netop fordi denne gruppe børns vilkår er omgivet af barrierer og tabuer både internt i familierne, men også i relationerne til omgivelserne.Undersøgelsen dokumenterer, at der findes en gråzone af børn i familier med alkoholmisbrug, som ikke modtager kommunal hjælp.

  Pilotundersøgelsen peger også på, at organisatoriske problemstillinger har været begrænsende for iværksættelsen af tiltag over for misbrugsfamilier.

  Også på det holdningsmæssige plan kan der af pilotundersøgelsen udledes store forskelle i egen og andres opfattelse af, hvilke opgaver de forskellige faggrupper, institutioner og myndigheder skal påtage sig i forbindelse med problemstillingen "børn i misbrugsfamilier".
  OriginalsprogDansk
  ForlagTeori og Metodecentret, Professionshøjskolen UCC
  Antal sider86
  ISBN (Trykt)87-91031-02-8
  StatusUdgivet - 2000

  Citationsformater