Beskæftigelsesindsatsen for ledige med handicap: – et komparativt perspektiv

Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingRapportForskning

243 Downloads (Pure)

Abstract

Denne rapport samler resultaterne fra et forskningsprojekt om beskæftigelsesindsatsen for ledige med handicap i et komparativt perspektiv.
I Danmark opfattes arbejdsmarkedsdeltagelse på politisk plan ofte som havende en central rolle for muligheden for at leve et selvstændigt og meningsfuldt liv. Der eksisterer dog en markant ulighed i arbejdsmarkedstilknytningen imellem personer med og uden handicap. Beskæftigelsesfrekvensen for personer med handicap var i 2019 omkring 58 procent, mens den var knap 84 procent for personer uden handicap (Larsen et al 2020).
I internationale undersøgelser har institutioner som OECD og EU sammenlignet beskæftigelsesfrekvensen for personer med handicap. På trods af forskelle i opgørelsesmetoder og resultater er der nogle fællestræk mellem undersøgelserne, der alle viser variationer mellem beskæftigelsesgraden for mennesker med handicap, hvor et land som Sverige på tværs af undersøgelserne har en af de højeste beskæftigelsesgrader for mennesker med handicap og Danmark er placeret forskelligt alt efter indsamlingsmetode – dog stadig højt sammenlignet med andre lande.
I dette projekt har vi derfor valgt at fokusere på de nationale rammer for arbejdsmarkedsdeltagelse for personer med handicap og undersøger policy-designet i beskæftigelsesindsatsen for ledige med handicap i Danmark og Sverige.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAarhus
ForlagVIA University College
Antal sider25
StatusUdgivet - sep. 2021

Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold
  • beskæftigelse
  • handicap
  • handicapforståelser
  • komparativ analyse
  • policy design

Citationsformater