Boganmeldelse af: "Pædagogisk antropologi. Tilgange og begreber". Eva Gulløv, Gritt B. Nielsen & Ida Wentzel Winther (red.) Hans Reitzels forlag.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftAnmeldelseFormidling

  Abstract

  Hverdagen er for de fleste af os fyldt med gentagelser og rutiner, som er så selvfølgelige for os, at de næsten bliver usynlige. Vi spiser den samme morgenmad. I fællesskab eller alene. Interagerer med teknologier som smartphones og IPads uden at tænke videre over det. Går i skole eller på job, snakker med nogen og ikke med andre. I antologien ”Pædagogisk antropologi. Tilgange og begreber” zoomer en række af Danmarks mest etablerede pædagogisk antropologiske forskere ind på det hverdagslige og selvfølgelige, og på hvordan den pædagogiske antropologi med sine mangerettede og komplekse empiriske og teoretiske tilgange, har øje for dét, der ofte er umærkeligt og usynligt, og derfor kan skabe nye indsigter og indblik i kulturer og samfund.
  Gennem 17 kapitler med forskellige forfattere søger antologien at kortlægge, hvad en pædagogisk antropologi er og hvilke rettetheder og opmærksomheder, den er rundet af. Bogen henvender sig til....
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftTidsskriftet Antropologi
  Udgave nummer79
  Sider (fra-til)186
  ISSN0906-3021
  StatusUdgivet - maj 2019

  Emneord

  • Undersøgelsesdesign, teori og metode

  Citationsformater