Den Sønderjyske Historiekanon

Nikolaj Petersen (Redaktør)

  Publikation: AndetUndervisningsmateriale

  Abstract

  Den Sønderjyske Historiekanon er et interaktivt læremiddel, hvor elever og andre interesserede kan blive klogere på den sønderjyske historie og debattere, hvilke begivenheder i Sønderjyllands historie der har størst betydning for deres liv i dag. På den måde kan de få en fornemmelse for, hvorfor det er væsentligt at forholde sig til fortiden. Den primære målgruppe er unge i folkeskolens ældre klasser og på ungdomsuddannelserne.

  Den Sønderjyske Historiekanon præsenterer gennem tekst og video 20 forskellige højdepunkter fra den sønderjyske historie. Opretter man en bruger, kan man deltage i debatten. Man kan stemme og give begrundelser for, hvorfor en begivenhed er vigtig og på den måde indgå i en dialog med andre om, hvilke dele af fortiden der er mest betydningsfulde i nutiden.

  På baggrund af deltagernes svar genereres der dels en personlig ”Min historiekanon” og et samlet afstemningsresultat for alle unge sønderjyske brugere, kaldet ”Den Fælles Sønderjyske Historiekanon”. Begge disse kanoner kan sammen med hjemmesidens materiale om historiebevidsthed bruges som udgangspunkt for refleksioner om, i hvilken grad man i dag kan tale om en særlig sønderjysk identitet.
  OriginalsprogDansk
  Publikationsdato1 okt. 2015
  StatusUdgivet - 1 okt. 2015

  Citationsformater